Aktivitetscenter på tur: "De gamle skal jo også opleve noget"

For mange ældre er aktivitetscentret en god mulighed for at få lidt mere liv i hverdagen. Søndag blev dagen endnu mere livlig for en gruppe ældre i Vanløse.

Søndagen på aktivitetscentret Bonderupgård i Vanløse blev ekstra aktivitetsfyldt.

En stor gruppe glade venteranbil-havere dukkede nemlig op ved aktivitetscentret for at give de ældre en god oplevelse og vind i håret.

quote Det var fantastisk! Der blev fortalt om gamle dage, og nogle fortalte om, hvordan de selv havde skruet på biler som dem, vi kører i.

Tonny Jakobsen, initiativtager Karma Cruise

Gruppen af glade bilejere kalder sig Karma Cruise, og har blot været organiseret i et par måneder. Det hele startede med et Facebookopslag, som fik 15 veteranbilejere til at tage turen til Midtsjælland for at overraske en syg dreng.

- Der var denne her dreng, som var uhelbredeligt kræftsyg, som gerne ville se på nogle biler. Der var vi 15 biler, som troppede op til det uafhængigt af hinanden, siger Tonny Jakobsen, der siden blev initiativtager til gruppen Karma Cruise.

- På vej hjem tænkte jeg, at man godt kunne organisere det, så man kunne bruge det til at give lidt videre til andre, som måske er gammel eller syg, fortæller han. 

De mange bilentutiaster lufter nu de gamle biler for alle, som kan have brug for en oplevelse lidt ud over det sædvanlige.

"Der blev fortalt om gamle dage og vækket minder"

I dag blev det til en tur for de ældre på aktivitetscenter Bonderupgård i Vanløse, hvor turen gik til ishuset ved Damhussøen, hvor der var god tid for de ældre til at se nærmere på de gamle biler.

quote Der blev vækket nogle minder ved den her tur, så det er jo skønt.

Tonny Jakobsen, initiativtager Karma Cruise

- Det var fantastisk! Der blev fortalt om gamle dage, og nogle fortalte om, hvordan de selv havde skruet på biler som dem, vi kører i, for mange år siden. Der blev vækket nogle minder ved den her tur, så det er jo skønt, siger Tonny Jakobsen.

- Det er fantastisk, at folk har mulighed for at støtte op om det og hive nogle timer ud af deres kalender for at gøre andre glade, siger Tonny, der særligt vil glæde ældre, svagelige og børn, som er syge.

Allerede nu er kalenderen ved at blive fyldt en smule for bil-tosserne. 

- Næste weekend tager vi ud til et plejehjem med demente og kører en tur med dem. Og så bliver det børneafdelinger og plejehjem eller hospice eller i den retning, hvor man kan gøre en forskel, siger initiativtageren for Karma Cruise.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere