Aktivistisk kollektiv afspærres og rømmes

Kollektivet Bumzen, hvor der onsdag blev anholdt 17 mennesker fra, spærres af og rømmes.

Det venstre-aktivistiske kollektiv Bumzen på Baldersvej i København blev fredag eftermiddag spærret af, og beboerne blev bedt om at forlade huset, indtil nogle få fejl er udbedret.

quote De har fjernet de barrikader, der var for vinduerne, de har ryddet trapperne, så flugtvejene er fri, og de er ved at få udskiftet branddøre, hvilket også er et krav fra os, før bygningen må anvendes.

Centerchef Steffen Mark Jensen fra Københavns Teknik- og Miljøforvaltning

Det oplyser beboerne og Københavns Teknik- og Miljøforvaltning til TV 2 Lorry.

Onsdag blev 17 personer anholdt i kollektivet, fordi de efter sigende var involverede i uroligheder på Nørrebro i forbindelse med markeringen af 10-årsdagen for rydningen af Ungdomshuset.

Under ransagningen så en bygningsinspektør, at der var flere fejl, der skulle rettes op på inden klokken 12 fredag.

Beboerne har udbedret flere af de fejl, som var en del af forvaltningens påbud, men de mangler at få udskiftet to branddøre, oplyser forvaltningen:

- Vi har nu været på tilsyn. Det er foregået helt fredeligt og i god dialog med en repræsentant for ejendommen. De er i gang med at udbedre de forhold, som vi har givet påbud om. De har fjernet de barrikader, der var for vinduerne, de har ryddet trapperne, så flugtvejene er fri, og de er ved at få udskiftet branddøre, hvilket også er et krav fra os, før bygningen må anvendes, siger centerchef Steffen Mark Jensen fra Københavns Teknik- og Miljøforvaltning i en skriftlig besked.

Beboerne uddyber til TV 2 Lorry, at det drejer sig om en glasdør, der skal udskiftes til en branddør, og endnu en branddør, der ikke kan lukkes.

De skal selv betale for udbedringerne og siger til TV 2 Lorry, at man allerede har ringet til en håndværker, der kan fikse døren i dag.

- Vi har en aftale om, at de kontakter os, når det er ordnet, hvorefter de kan få godkendelse til at bruge bygningen igen, siger centerchef Steffen Mark Jensen fra Københavns Teknik- og Miljøforvaltning.

17 anholdte ved politiaktion

På slaget tolv fredag mødte en indsatsleder med to betjente op foran Bumzen. Med sig havde de to personer med gule veste, der gik ind i bygningen, fortæller TV 2 Lorrys udsendte.

Herefter kom en stor gruppe betjente på omkring 25 betjente og gik ind i huset. Det foregik stille og roligt, fortæller TV 2 Lorrys reporter på stedet.

Beboerne spurgte, om politiet altid kom med. Til det svarede indsatslederen tørt:

- Nej, men nu er det her heller ikke en helt almindelig andelsboligforening, siger TV 2 Lorrys reporter på stedet.

Alle derinde blev registret og bedt om at forlade huset, undtagen dem der viser dem rundt. 

Beboerne var oprevede over, at nogle betjente ikke ville oplyse dem deres politinummer, fortæller TV 2 Lorrys reporter.

Disse fejl skulle rettes

Kollektivet blev beskrevet som farligt, fordi samtlige redningsåbninger i stueetagen var barrikaderede med bjælker og skodder. Derudover er flugtveje og brandtrapper fulde af ting, og branddørene kan ikke lukkes tæt, står der i kommunens påbud ifølge Danmarks Radio.

 

Københavns Kommune skriver også, at indsatslederen har vurderet, at det vil være "næsten umuligt" at komme frem med brandslukningsudstyr og redde personer og dyr under de nuværende forhold. 

 

Opdateres...

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20200807-120711-L-1920x1280we

Udkast til regler mod 'soundbokse' vækker vrede blandt bryggeboere: 'Det er fuldstændig håbløst'

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere