Aktivister mobbede politiet på hovedbanen

Aktivister greb fat i betjente, da Københavns Politi torsdag aften tog imod emigranter på Hovedbanegården.

Fire emigranter blev i aftes budt velkommen til hovedstaden af politi og aktivister på Københavns Banegård. De to grupper var dog ikke helt enige om, hvordan emigranterne skulle modtages.

- Der var mødt omkring 70 aktivister op, og flere af dem forsøgte at lægge politiet hindringer i vejen. De larmede med fløjter, og i to tilfælde griber en aktivist fat i en betjent. Det er ikke okay, men betjentene valgte stille og roligt at gå derfra med asylansøgere, siger Jan Bjørn, der er ledende politiinspektør ved Københavns Politi, til TV 2 Lorry.

Som TV 2 Lorry i aftes kunne berette, var politiet mødt talstærkt op på Hovedbanegården ved 22-tiden. Det drejede sig altså om, at betjentene skulle afhente fire emigranter, der kom med et tog fra Nykøbing Falster. Du kan se, hvordan det forløb i afspilleren ovenfor.

- Vi træffer fire udlændige i toget. En søgte asyl, en havde søgt asyl i Tyskland og ønskede at komme tilbage til Tyskland, og så var der to, der havde gyldigt visum til Sverige, siger Jan Bjørn til TV 2 Lorry.

Han oplyser, at de to emigranter med gyldigt visum rejste videre mod Sverige, mens politiet prøver at hjælpe manden, der vil til Tyskland, tilbage til Tyskland. Den sidste emigrant får behandlet sin asylansøgning.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20210424-101409-L-1920x1279we

playBeboere i Fredens Havn taber sag - skal fjerne både

uheld køge ringvej ung kvinde ramt

Ung kvinde ramt af bil i alvorligt færdselsuheld

Helsingør hærværk 1

playHærværk mod Helsingør Rådhus: ”Det er noget regulært svineri”

Beand Nørrebro

Igen: Nørrebro ramt af brande

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere