Airbnb-værter kommer måske til at tjene endnu mere

Fremover må Airbnb-udlejere tjene 10.000 kroner ekstra, før der skal betales skat - dog kun hvis tjenesten vil videregive brugernes oplysninger

Regeringen foreslår at hæve fradraget, således at man kan tjene 10.000 kroner mere før skat, mod at Airbnb frivilligt går med til automatisk at oplyse, hvor meget deres brugere tjener via tjenesten. 

Hvorvidt det vil lykkes er endnu uvist, men Airbnb oplyser, at selskabet altid er parat til at drøbte skattereglerne med de enkelte landes regeringer, skriver Politiken.dk.

Stadig flere danskere udlejer via Airbnb deres private boliger til fremmede for at tjene lidt ekstra penge til husholdningsbudgettet. 

Tjenesten er især populær i de større byer, og intet mindre end 16.000 københavnere brugte tjenesten sidste år, oplyser Airbnb selv.

Problemet med de mange deleboliger har været, at kun få af indtægterne opgives til SKAT. Derfor forsøger politikerne nu - som et led i den nye 2025-plan - at komme med en række forslag til, hvordan flere kroner kan inddrives. 

I Berlin har man forbudt tjenesten, blandt andet fordi politikerne vurderede, at de mange udlejningsboliger fik huspriserne til at stige uhensigtsmæssigt. 

I dag må du leje din bolig ud for 24.000 kroner om året uden at betale skat af beløbet. Har man en ejerbolig, må man leje ud for 1,33 procent af ejendomsvurderingen. 

Bor du til leje eller i en andelsforening, må du tjene, hvad der svarer til to tredjedele af den årlige husleje eller boligafgift. 

 

 

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

udlejningskøretøjer

Flertal vil opkræve højt gebyr fra udlejningsløbehjul og cykler: Helt absurd, lyder kritikken

20201209-103931-L-1920x1280we

Kritikere vil udskyde Lynetteholm-plan til efter nedlukning - online debat er ikke nok

Line Barfod

Politisk sværvægter valgt som Enhedslistens borgmesterkandidat

Ulovlig hegn ved havn

playTrodser regler og indhegner havnefront: "Det er at pisse på fællesskabet," raser politiker

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere