Airbnb: Lejligheder bruges til prostitution

Brugen af Airbnb er i hastig fremmarch, men flere har oplevet, at deres lejlighed er blevet brugt til prostitution.

Det er populært at udleje sin lejlighed eller villa via sitet Airbnb, men det er ikke uden risiko at være Airbnb-vært. Flere private udlejere har således oplevet, at deres lejligheder er blevet brugt til prostitution, skriver Politiken.

En af dem er 26-årige Kristina Due, der udlejede sin lejlighed i København til det, hun troede var et serbisk ægtepar.

Da hun en dag vil tømme sin postkasse, ser hun en mand i jakkesæt og en knapt så konservativt klædt kvinde stå og snakke foran bygningen, hvor hun bor. Det umage par går ind i opgangen - og op i Kristinas lejlighed. Manden er ikke den samme mand, som Kristina Due to dage tidligere overleverede sin nøgle til.

Hun følger efter parret og banker på sin egen dør. Kvinden åbner døren, og Kristina Due forklarer ifølge Politiken, at hun bor i lejligheden og skal hente nogle ting. Manden er ikke at se nogen steder, og i soveværelset står der en airfreshener og en kasse med servietter på natbordet.

- Jeg er ikke i tvivl om, at hun var prostitueret. Den måde de talte sammen ude foran opgangen. De kendte tydeligvis ikke hinanden, og det var som om de forhandlede, siger Kristina Due til Politiken.

Hun kontakter politiet, men politiet kan ikke hjælpe, fordi prostitution er lovligt i Danmark.

Ifølge professor i lejeret, Jakob Juul-Sandberg, står man i en svær situation, hvis som udlejer vil smide sine Airbnb-lejere ud.

- På grund af den lejeaftale udlejeren indgår på Airbnb, kan man ikke selv smide nogen ud af et lejemål, som mener at være berettigede dertil. Det er at udøve selvtægt. Så når du ikke kan gå til politiet, fordi prostitution er lovligt, så er din eneste mulighed faktisk at gå igennem fogedretten, hvor du skal kunne bevise, at dine lejere ikke er berretigede til at være der, siger Jakob Juul-Sandberg til Politiken.

Airbnb har overfor Politiken ikke ønsket at oplyse, hvor mange henvendelser de har haft fra brugere, hvis lejlighed er blevet brugt til prostitution. Men i en rapport over sommerens rejseaktiviteter skriver de, at deres sikkerhedsteam har haft 300 opringninger, som de har vurderet som 'presserende' situationer.

Har du oplevet, at din lejlighed er blevet brugt til prostitution i forbindelse med, at du har udlejet den via Airbnb? Kender du nogen, der har prøvet at sin bolig ødelagt? Skriv til os på redaktion@tv2lorry.dk

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere