Afviser kritik af overborgmester i Movia-sag: "Absurd personangreb"

Socialdemokratiets gruppeformand i København, Lars Weiss, afviser Konservatives angreb mod overborgmester Frank Jensen i Movia-sagen.

- Det er et absurd personangreb.

Sådan lyder den kontante udmelding fra Lars Weiss, som er gruppeformand for Socialdemokratiet i Borgerrespræsentationen efter Konservative i sidste uge rettede skarp kritik af overborgmester Frank Jensens rolle og håndtering af Movia-sagen.

Busselskabet har besluttet at nedtage samtlige trykte buskøreplaner fra alle stoppesteder fra årsskiftet, hvilket har medført massiv kritik fra både borgere og politikere.

Men nedtagningen af de fysiske køreplaner burde ikke være sket, før både Ældrerådet, Handicaprådet og Borgerrepræsentationen var hørt, lyder det fra Konservative, som nu siden afkrævede en redegørelse fra overborgmesteren i sagen.

- Økonomiforvaltningen og overborgmesteren burde have hørt Borgerrepræsentationen, Ældrerådet, Handicaprådet og lokaludvalgene, om de også synes, det er en god idé, at vi får ruterne og afgangstiderne på busstoppestederne, siger Jakob Næsager, der sidder i Borgerrepræsentationen for Konservative i København og tilføjer:

- Én ting er, at Movia synes det - men at Københavns Kommune bare trækker på skuldrene og er totalt ligeglade, det synes jeg er arrogant.

Overborgmester Frank Jensen har afvist at kommentere på kritikken gennem medierne, men oplyser i stedet, at han vil besvare Konservatives spørgsmål ved det kommende møde i Borgerrepræsentationen på torsdag.

Gruppeformand: "Det er Movias beslutning alene"

Lars Weiss er dog ikke bleg for at tage bladet fra munden allerede før torsdag.

Ifølge ham er kritikken fra Konservative og Næsager både forfejlet og kulørt, da beslutningen om at nedtage køreplanerne ikke er taget eller behandlet i kommunalt regi.

- Det ikke er hverken Frank Jensen, Økonomiforvaltningen eller Borgerrepræsentationen, der har truffet denne her beslutning, siger Lars Weiss til TV 2 Lorry og tilføjer:

- Det er alene Movias bestyrelse. Så hvis Jakob Næsager har lyst til at kaste med mudder, så må han gøre det efter Movias bestyrelse og ikke efter nogen på rådhuset.

Allerede i december måned besluttede Movia at fjerne de trykte køreplaner fra samtlige stoppesteder og henviste herefter brugerne til at bruge smartphone-appen Rejseplanen, når rejsen med bus skulle planlægges.

Det fik både borgere og Ældresagen til at reagere overfor Movia, som, ifølge dem, svigtede særligt de ældre borgere.

Siden har den københavnske repræsentant i Movias bestyrelse, Niels E. Bjerrum, fortalt til TV 2 Lorry, at trafikselskabet nu vil finde en løsning på problemerne.