Åbenhjertig sygeplejerske ramt af shitstorm: Folk lytter jo ikke

Freja Lilli Wirlander har fået mange negative kommentarer efter at hun på Facebook bad unge tænke sig bedre om. Men hun står fast.

Siden sygeplejersken Freja Lilli Wirlander i fredags skrev et indlæg på Facebook, hvor hun langer ud efter de studenter, der som følge af deres branderter må til udpumpning på hospitalet, har hun måttet forklare sig. Igen og igen.

Faktisk det meste af weekenden, fortæller hun mandag til TV 2 Lorry.

Folk har bedt hende passe sit arbejde, opfordret hende til at finde noget at lave, bedt hende holde den slags for sig selv – og skrevet, at hun er nedladende og at man ikke ønsker sig at få hende som sygeplejerske.

quote Jeg har virkelig ikke været forberedt på, at det skulle blive så voldsomt. Folk er modbydelige på sociale medier, og jeg er aldrig blevet kaldt så mange forfærdelige ting. 

Freja Lilli Wirlander, sygeplejerske, København

- Jeg har fået utrolig meget støtte, og selv om de fleste lytter, er der nogen, der bare ikke vil lytte. Jeg har virkelig ikke været forberedt på, at det skulle blive så voldsomt. Folk er modbydelige på sociale medier, og jeg er aldrig blevet kaldt så mange forfærdelige ting. Det gør sgu ondt, for jeg er ikke en dårlig sygeplejerske, siger Freja Lilli Wirlander til TV 2 Lorry.

- Alle er klar over at hospitalerne er pressede

Men det tager Freja Lilli Wirlander med.

- Det bliver man jo nødt til, når man stikker næsen frem, siger hun, der til efteråret stiller op til regionsrådsvalget i Hovedstaden for Radikale Venstre.

Hun ønsker ingen medlidenhed - og anerkender i dag, at det første opslag kan misforstås, når man ikke kender historien bag. 

- Det er så frustrerende når jeg igen og igen prøver at forklare den og de så stadig prøver at lægge ord i munden på mig, siger hun.

I et nyt opslag, hun har skrevet mandag, forklarer hun sig yderligere.

- Alle er klar over, at akutmodtagelserne og sengeafdelingerne er pressede, og derfor er det et problem, at vi i forbindelse med Distortion fik 10 indlæggelser med fulde unge på bare 16 timer. (…) Desværre kræver de samme prøver, målinger, lægetid osv. som dem, der kommer ind med rigtig sygdom, skriver Freja Lilli Wirlander.

Elsker jobbet

Hun har ingen planer om at finde sig noget andet at lave.

- Nu elsker jeg faktisk at være sygeplejerske. Men jeg er træt af at byens unge iåbenart tror, at de ikke behøver tage ansvar, siger hun og understreger, at hun altid er ”sød og ansvarsfuld” i mødet med patienterne.

- Når de er vågne, så griner vi lidt af det og jeg forklarer dem, at det her var det dummeste, de nogensinde har gjort. Hospitalerne er ikke for at passe på fulde, unge mennesker, skriver hun.

quote Er man syg, om det er selvforskyldt eller ej, så skal man have behandling. Færdig punktum. Sådan er det bare. Det er ikke til diskussion - heller ikke hos mig.

Freja Lilli Wirlander, sygeplejerske, København

Opfordrer unge til at passe på 

Men hvorfor er det lige de fulde unge, Freja Lilli Wirlander har kastet sig over?

- Er man syg, om det er selvforskyldt eller ej, så skal man have behandling. Færdig punktum. Sådan er det bare. Det er ikke til diskussion - heller ikke hos mig. Men fulde unge er ikke behandlingskrævende som udgangspunkt og det er der, den går galt, siger hun til TV 2 Lorry og fortsætter:

- Problemet ville være langt mindre, hvis det kun drejede sig om de unge, der er så fulde at det bliver behandlingskrævende. Essensen er at vi helst skulle undgå at de unge bliver så fulde, at de skal indlægges - berettiget eller ej. Og her er det altså at de unge skal passe lidt mere på, siger hun, der til daglig arbejder på Hvidovre Hospital.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik