96-årig med 13 børn efterlader ejendomme for 300 millioner

Tidligere erhvervskvinde og mediedarling efterlader blandt andet Richshuset på Rådhuspladsen i København.

Et sjællandsk gods fra 1842 og en kendt bygning i det centrale København med en samlet værdi på over 300 millioner kroner skal have nye ejere, skriver EjendomsWatch.

Ejendommenes tidligere ejer, den førhen særdeles aktive og omstridte erhvervskvinde Lillian von Kauffmann, døde nemlig i december, 96 år gammel, efter at have født ikke færre end 13 børn.

Der er tale om de to ejendomme Basnæs Gods ved Skælskør og Richshuset på Rådhuspladsen i København.

"Fru Lillian von Kauffmanns udtalte ønske har altid været, at godset forbliver i familiens eje. Det er derfor i dag ikke relevant at spekulere over fremadrettede planer, som skulle ændre på denne situation," lyder det i en mail fra godset til EjendomsWatch.

Lillian von Kauffmann foran kirke i København i 1955.
Lillian von Kauffmann foran kirke i København i 1955.
Foto: Sven Gjørling / Scanpix

Solgte selskab med rettigheder til Coca Cola

Lillian von Kauffmann var før i tiden en ganske fremtræden erhvervskvinde i Danmark, hvor hun gennem tiden investerede i flere ejendomme og virksomheder. Efter sin fars død i 1940'erne arvede Lillian von Kauffmann og søsteren Erna Basnæs Gods, men efter søsterens død overtog Lillian von Kauffmann i 1952 ejerskabet af godset i 1952 gennem Aktieselskabet Basnæs.

Igennem sit lange liv nåede Lillian von Kauffmann at eje mange forskellige ejendomme og var for år tilbage lidt af en mediedarling.

I 1977 solgte Lillian von Kauffmann selskabet Dadeko, som ejede de danske rettigheder til Coca Cola og Fanta, til De Forenede Bryggerier.

I 1979 solgte hun ifølge Berlingske Palace Hotel i København, før hun et par år senere flyttede til Schweiz og købte og bosatte sig på et nyt hotel ved Genève-søen og levede en mere tilbagetrukket tilværelse uden for mediernes søgelys inden sin død ved udgangen af 2016.

Et af H.C. Andersens yndlinssteder 

Basnæs Gods var et af digteren H.C. Andersens absolut favoritsteder at opholde sig, blandt andet fordi han havde et godt forhold til fruen på stedet. Ifølge historie-sitet H.C. Andersen Information opholdt H.C. Andersen sig cirka 37 gange på godset af sammenlagt 15 måneders varighed i midten af 1800-tallet, og flere af hans eventyr skulle angiveligt være forfattet inden for Basnæs' mure.

Om den berømte digters faste gang på godset har nogen betydning for stedets pris, hvis de nye ejere skulle vælge at sætte godset til salg, er nok tvivlsomt. Men ikke desto mindre er markedet for ejendomme som denne fint, lyder vurderingen fra Svend-Åge Bruun, der er direktør og indehaver af Landbrugsmæglerne.

- Denne type ejendom henvender sig typisk til nogen, der har nogle penge i forvejen. De, der har pengene, får jo ikke ret meget for dem, der hvor de ellers kan placere dem, siger han til EjendomsWatch.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik