7000 københavnske gadelamper på auktion

København skal have nye gadelamper. 7000 af de gamle lamper ryger nu på auktion.

Københavns gader skal fremover oplyses af nye, miljøvenlige LED-lamper. Det betyder, at 7000 ikoniske gadelamper nu sættes på auktion.

De pensionerede gadelamper er tegnet af stadsarkitektens kontor i 1977 - og er på det seneste blevet en efterspurgt vare på genbrugsmarkedet.

Det er auktionshuset Lauritz.com, som vil stå for salget af de mange lamper. Lamperne vil blive sat til salg i flere omgange over de kommende 18 måneder.

- Vi mener, at det er den rigtige løsning at sælge lamperne på auktion, for så får alle interesserede mulighed for at købe lamperne. Auktionshuset har vurderet, at lamperne er 1500 kroner værd per styk, men i og med at der er mange til salg, kan det blive lavere, siger centerchef Steffen Rasmussen fra Teknik- og Miljøforvaltningen i København.

Lamperne vil blive solgt uden indmad, og Københavns Kommune oplyser, at lamperne sælges, som de er - og at kommunen ikke garanterer for lampernes tekniske funktion.

I afspilleren øverst på siden sætter vurderingsekspert Helle Kamvig nogle ord på, hvorfor gadelamperne er blevet en eftertragtet vare i senere tid.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

20200423-131709-L-1920x1280we

Trods massivt underskud: Dinosauerne indtager Københavns Zoo til foråret

def_thumb,50_percent

playOplev i vinterferien: Giv storbyfuglene husly

Take away restauranter

Københavnerne har købt over halvdelen af kuverterne til madfestival

def_thumb,50_percent

playGrønlands selvstændighed er både absolut nødvendig, men samtidig absolut umulig, siger forfatter Kim Leine

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere