64-årig mand misbrugte rumænske børn seksuelt: Nu er han dømt

Københavns Byret har idømt en mand fængselsstraf for at søge kontakt med drenge via internettet.

En 64-årig mand har torsdag i Københavns Byret fået en fængselsstraf på to år og seks måneder for seksuelt misbrug af rumænske drenge, som han forsøgte at formidle kontakt til på internettet.

Han er dømt for fra sin bolig i Ishøj at være i kontakt med drenge via Skype eller et chatforum og for at arrangere møder. Her ville han have samleje med dem mod betaling eller ved hjælp af vold og trusler.

Sagen mod manden har handlet om otte tilfælde fra november 2015 til april sidste år, hvor manden har forsøgt at komme i kontakt med rumænske drenge, hvoraf de fleste var i alderen 13-16 år. 

I et tilfælde lykkedes det at få kontakt med en 14-årig dreng. Han mødtes med drengen flere gange og havde samleje og anden seksuel omgang med ham. Møderne fandt sted i mandens hjem eller i hans bil.

Men i de fleste tilfælde mislykkedes det for ham, idet han ikke mødtes med drengene.

I december 2015 fik den 64-årige via Skype kontakt til en anden mand, som angiveligt kunne sætte ham i forbindelse med rumænske drenge under 12 år.

De to mænd aftalte at mødes ved Sydhavn Station i København, hvorfra de sammen skulle gå videre til et ukendt sted. Her kunne den 64-årige have sex med mindreårige mod betaling. 

I Skype-korrespondancen med den ukendte mand skulle den 64-årige have skrevet, at han ville slå drengen, som han skulle være sammen med, på krop og lem.

Kontakten mellem den tiltalte og den ukendte mand stod på i næsten fire måneder frem til april 2016.

Sagen har været efterforsket af Københavns Politi for dobbeltlukkede døre, siden den nu dømte blev anholdt i maj sidste år.

Ud over den ubetingede fængselsstraf har byretten frakendt manden retten til såvel erhvervsmæssigt som i fritiden at arbejde med unge under 18 år.

Desuden har han fået konfiskeret sin computer og fået forbud mod at kontakte unge på nettet.

/ritzau/

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Politibil i uheld

playPolitibil i voldsomt sammenstød

Retten i Roskilde

Mand tiltalt for forsøg på voldtægt af børn via datingside

Roskilde havn

Ældre mand fundet død i Roskilde Havn

Men In Black, København den 27 februar 2021 demonstration mod nedlukning

Politi anholder otte til demonstration mod coronarestriktioner

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere