5 ting, du skal holde særligt øje med under Pride-paraden

Lørdag eftermiddag omdannes København til en stor gadefest, når tusindvis af mennesker vil deltage i Copenhagen Pride Parade. Her er fem ting, du skal holde særligt øje med.

Flere hundredetusinde mennesker forventes i løbet af lørdagen at blive vidner til dette års Copenhagen Pride Parade, hvor der undervejs vil være flere fantastiske udklædninger at holde særligt øje med.

Pride-paraden starter kl. 13.00 ved Frederiksberg Rådhus, hvorfra den går mod Vesterbrogade og ender på Rådhuspladsen i København. Her forventer arrangørerne, at den forreste del af paraden vil være fremme efter et par timer.

Ruten, som man kan læse meget mere om her, strækker sig over 3.3 kilometer, hvor de mange tusindvis af parade-deltagere vil få rig mulighed for undervejs at vise deres imponerende udklædninger frem.​​​​​​

TV 2 Lorry kommer her med fem forslag til, hvad man som tilskuer (og deltager, for den sags skyld) i dag skal holde særligt øje med under dette års Pride:

 

1: Miss OTB

 
 

Michael Bonnichsen har deltaget i 13 år, men det gør ikke hans udklædning mindre imponerende - den er kun blevet bedre undervejs. Navnet Miss OTB står for One Tall Bitch, og det kan man i sandhed skrive under på, at der er tale om. Miss OTB er fire meter høj og svær ikke at få øje på under priden - men nu ved du, hvem der er tale om, når den fire-meter høje draqqueen går forbi dig senere i eftermiddag.

TV 2 Lorry har tidligere været hjemme på besøg hos Michael Bonnichsen, mens han forvandlede sig til Miss OTB. Det indslag kan du se her.

 

2: Blå blink

 
 

Det er ikke kun enkeltpersoner og menneskerettighedsorganisationer, der deltager i dagens Pride-parade.

Undervejs vil du også få rig mulighed for at møde myndighederne, der optræder i flere forskellige slags uniformer. Årsagen til, at politi, brandfolk og ambulancereddere og Forsvarsakademiet deltager, er, at de ønsker at være med til at sætte fokus på, at uniformer er for alle - uanset køn, seksualitet eller andet.

 

3: Mærsk

 
 

For andet år i træk deltager Mærsk, der er en af landets største virksomheder og mest kendte danske brands over hele verden.

Mærsk har tidligere været kendt som meget konservativ udadtil, men er til årets Copenhagen Pride Parade med for andet år i træk for at vise, at man gerne vil omfavne mangfoldigheden.

- Mærsk er en global arbejdsplads med en inklusiv kultur, hvor der altid er plads til forskellighed. Vi ser meget frem til at deltage i Copenhagen Pride for andet år i træk - denne gang med over 400 tilmeldte medarbejdere og deres familier, siger Ulf Hahnemann, der er Chief Human Resources Officer i A.P. Møller Mærsk.

 

4: Spies

 
 

Lige siden den første pride i 1996 har rejsebureauet Spies deltaget i Copenhagen Pride Parade - og i år er ingen undtagelse.

Med flotte og festlige temaer og udklædninger vil rejsebureauet igen i år imponere under priden gennem de københavnske gader.

TV 2 Lorry har tidligere mødt Spies under forberedelserne til Copenhagen Pride. Hvordan det dengang så ud, kan du se i videon her.

 

5: Coca-Cola

Coca-Cola har for nylig lanceret sin første reklame, hvor homoseksuelle par optræder på plakaten. Foto: Bernadett Szabo - Ritzau/Scanpix
Coca-Cola har for nylig lanceret sin første reklame, hvor homoseksuelle par optræder på plakaten. Foto: Bernadett Szabo - Ritzau/Scanpix

Ikke nok med, at mange store danske virksomheder deltager i Copenhagen Pride Parade, så har også internationale giganter fået øjnene op for den danske parade.

I år er Coca-Cola hovedsponsor på årets største officielle event, når paraden slutter ved Rådhuspladsen.

Undervejs i paraden vil Coca-Cola være synlige lige fra startområdet foran Frederiksberg Rådhus til slutdestinationen på Rådhuspladsen i København med egen Coca-Cola-vogn.

Fra vognen vil der ifølge virksomheden selv blive spredt kærlighed og Love-T-shirts samtidig med, at en DJ vil fyre op for en fest undervejs i paraden.