45 altaner i betonblok omdannes til vild koncertsal

Musikere placeret på 45 altaner skal levere en højest usædvanlig koncert i Københavns nordvest-kvarter

Det er nok ikke noget, man ser - og hører - hver dag.

65 klassiske musikere placeret på 45 forskellige altaner i en betonblok i Københavns Nordvestkvarter, hvor de opfører en koncert skrevet af den franske komponist og multikunstner Piere Sauvageot.

Men det er præscis, hvad man kan opleve 15. og 16. juni, når musikstykket Grand Ensemble opføres i Emaljehaven i Købnhavn Nordvest.

Musikerne har fået adgang til beboernes altaner - og publikum kommer til at sidde i græsset foran bygningen. Her kan de opleve en koncert, der både består af nyskrevet musik, som opføres af musikerne fra Copenhagen Phil og af lyde, der er optaget i boligblokken.

Det kan være lyden af en radio eller af en telefon, der ringer - og som så blandes sammen med musikken fra orkesteret. Fra tid til anden vil man også kunne høre beboernes stemmer.

Symfoniorkesteret Copenhagen Phil takkede straks ja til den mildest talt særprægede opgave.

- Vi har ikke et øjeblik været i tvivl om, at vi gerne vil være med i dette spændende projekt. Det er lige i Copenhagen Phils ånd både at tage musikken ud af koncertsalen og samtidig møde publikum dér, hvor de har deres dagligdag, siger Uffe Savery, der er musikchef for Copenhagen Phil, og tilføjer:

- Noget af det, som gør dette projekt ekstra interessant, er, at værket tilpasses til netop dét sted, hvor det opføres med lyde fra beboernes hverdag, som smelter sammen med musikken.

Der er grats adgang til koncerterne i Emaljehaven, der opføres klokken 19 og kloken 21 den 15. og 16. juni.

Det er første gang, værket Grand Enamble opføres uden for Frankrig - og det sker som et led i Metropolis, der er storbyteater i København, som hver sommer præsenterer forestillinger, der bruger byen som både scene og tema.

Men det er ikke første gang, man kan opleve værker af franskmanden med den krøllede tankegang på vore kanter.

For Pierre Sauvegeot har tidligere huseret i København. Senest i 2011, hvor han - også som led i Metropolis - opsatte et stort antal vindmaskiner på Amager Strand. Her kunne de besøgende opleve en særpræget koncert, der blev skabt af vinden og af de skulpturlignende vindmaskiner. Det kan du se herunder:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Lav mad over åben ild

dining week

Populær madfestival frygtede storm efter udskydelse

Henrik Nordbrandt

playDigteren Henrik Nordbrandt led af anoreksi: Det var et ubevidst ønske om at begå selvmord

20130516-162059-L-1920x1280we

Nu kan du få gratis adgang til oplysninger om dig selv i Rigsarkivet: Sådan gør du

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere