43-årig idømt 16 års fængsel i historisk narkosag

​En 43-årig mand er blevet idømt 16 års fængsel og udvist for bestandigt for indsmugling af enorme mængder narkotika.

En 43-årig mand kommer til at tilbringe de næste mange år bag tremmer, efter at Københavns Byret onsdag har idømt ham maksimstraffen for narkokriminalitet på 16 års fængsel samt udvist ham for bestandigt.

Det oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Den 43-årige, der oprindeligt kommer Libanon, blev dømt for at indsmuglet flere tons narkotika fra Libanon til Danmark.

Retten fandt ham skyldig i at have været i besiddelse af 2,4 tons hash og næsten 370 kilo amfetamin, som blev beslaglagt under sagen.

Herudover fandt retten det bevist, at tiltalte i perioden fra februar 2015 til juni 2017 modtog i alt seks skibscontainere, som på baggrund af beregninger har indeholdt i alt knapt 8 tons hash og ca. 600 kilo amfetamin.

- Jeg er meget tilfreds med dommen, idet retten stort set har fundet tiltalte skyldig efter anklageskriftet, ligesom retten har lagt til grund at tiltalte har haft en central rolle i en yderst professionel og organiseret indsmugling af narkotika, siger anklager ved Københavns Politi Troels Jørgensen.

"Lucky Punch"

Troels Jørgensen oplyser til TV 2 Lorry, at sagen er historisk i forhold til mængden af den indsmuglede amfetamin, som den 43-årige er dømt for.

- Det er den største mængde amfetamin, jeg har kendskab til, at nogen er blevet dømt for herhjemme. Vi snakker næsten et ton, siger han til TV 2 Lorry.

Ifølge Ritzau er sagen internt i politiet blevet døbt "Lucky Punch", fordi fangsten skyldtes et sandt lykketræf: Et tip fra en ansat i et fragtfirma, som blev mistænksom over en palle, der skulle til Holland. I den fandt politiet 20. juli sidste år hash og narko gemt i sorte plastikruller.

Den 43-årige, der hedder Dani Al Arab, har - ifølge Ritzau - under sagen nægtet sig skyldig i de fleste af anklagerne. Han erkendte dog, at han har håndteret 300 kilo hash og en mindre mængde af noget, som han troede var potenslægemidlet Viagra.

I retten forklarede han, at han var blevet tvunget til ulovlighederne af nogle bagmænd, som han var kommet til at skylde penge. Af frygt for repressalier ville han dog ikke komme nærmere ind på, hvem de var, skriver Ritzau.

Anklager forsøgte at sprænge strafferammen

Selvom retten valgte at idømme den 43-årige maksimstraffen for narkokriminalitet, så forsøgte anklager Troels Jørgensen alligevel at sprænge strafferammen ved at forsøge at få retten til at tage straffelovens paragraf 88 i brug.

Den åbner mulighed for, at straffen "under særdeles skærpende omstændigheder" kan stige med indtil det halve.

- Retten fandt, at forholdene var grove nok til at høre under paragraf 88, men mente alligevel ikke, at det var nok til at sprænge strafferammen, siger Troels Jørgensen til Ritzau.

Dani Al Arab har nu to uger til at afgøre, om han vil anke dommen til Østre Landsret.

Ifølge anklager Troels Jørgensen er det meningen, at Dani Al Arab skal udvises til Libanon, når han har afsonet sin fængselsstraf. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

joh-f73df42b-2340-4e89-80b8-0d6b8be660b7

Politi efterforsker mulig bilbombe som rockerbande-relateret

def_thumb,50_percent

playFolk går på isen på flere søer i København: Vi prøver at tale folk til rette, siger politiet

snekkersten 112 utryghedsskabende politi

Politi tilbageholder ti personer for utryghedsskabende adfærd i Nordsjælland

joh-4e336273-f567-4469-b92f-5683cbd5a98b

Politi håber på vidners hjælp i bilbombesag: "Man skal ikke holde sig tilbage"

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere