3 ting, du kan opleve i Art Week: Vind bl.a. en skat af bitcoins

Selv den store kunstelskere kan få stillet deres kunstbehov, når Art Week fra i dag og næsten en uge frem klæder København i kunst.

Det bliver vildt, når Alt_Cph inviterer samler en masse performance-kunstnere i én udstilling i forbindelse med Art Week. Foto: Alt_Cph

Fra den tirsdag 22. maj til den søndag den 27. maj er København et paradis for kunstelskere. Med over 70 forskellige arrangementer - mest for voksne, men også et par stykker for børn - indtager Art Week Copenhagen 2018 nemlig byen.

Her er tre ting, du kan opleve i Art Week.

1. Bitcoin-skattejagt, legetøjskoncert og andet kunst i metroen

Det er udstillingen TECHTONIC af Dias Kunsthal, der inviterer dig til anderledes kunstoplevelser i metroen og på CBS. Nogle af de mest spektakulære værker er:

Bitcoinskattejagt: Vind bitcoins for 1000 kroner
Der hænger seks billede-ledetråde på forskellige metrostationer i byen. Ud fra dem kan du gætte svaret på en gåde, og den første, der gør det, vinder bitcoins, der lige nu har en værdi af 1000 kroner. 

Åbn dækslet til underverdenen
Med såkaldt augmented reality, der lægger et vituelt lag oven på den virkelige verden, kan du se en masse biller krybe rundt på forskellige metrostationer. Hvis du fanger dem, åbner du et kloakdæksel, som er porten ind til en underjordisk verden.

Koncert med larmende legetøj
Fredag den 25. maj turnerer gruppen Bend-O-Rama rundt med en kort koncert spillet på legetøj, der spiller koncert på den slags legetøj, som børn elsker, og forældre hader, fordi det kan sige alverdens lyde og spille små melodier. 

De tager metroen fra lufthavnen og står af på forskellige stationer undervejs for at spille koncert i 10 minutter. Programmet er:

15:00 Lufthavnen 
15:25 Kgs. Nytorv
15:40 Frederiksberg over jorden gennem CBS
16:10 Solbjerg 
16:20 Flintholm
16:40 Nørreport
17:00 Islands Brygge

TECHTONIC varer alle dage fra tirsdag den 22. maj til søndag den 27. maj.

Du kan læse mere på udstillingens hjemmeside.

Du kan selv være med til at gøre kunsten levende, når du ved hjælp af en smart phone kan åbne kloakdæksler og komme til en underjordisk verden. Foto: DIAS Kunsthal

2. Få danset dine følelser, dans selv til DJ-musik og se kunstfilm

I aften tirsdag 22. maj klokken 18.00 åbner Art Week Copenhagen 2018 officielt i Kunsthal Charlottenborgs spisested Apollo Bar & Kantine og på Kunsthallens mellemdæk.

Det sker blandt andet med danseperformancen One One One af Corpus dansekompagni fra Den Kongelige Ballet. Det er en to timers performance, hvor publikums adfærd tolkes ind i bevægelserne akkompagneret af DJ Elias Gozal. One One One er et improviseret format skabt af den prisvindende græsk-schweiziske koreograf Ioannis Mandafounis, hvor publikums følelser og reaktioner oversættes til bevægelser.

Derudover vil der være 30 minutters DJ-sæt med Hari Shankar Kishore, et to timer kunstfilmprogram og åbningstaler, som holdes af Københavns kulturborgmester, Niko Grünfeld, administrerende direktør for Kunsten Media Fonden, Jan Falk Borup, og programdirektør for Art Week, Christina Wilson.

Den første halve time kan man forlyste sig med gratis vin, og efter det kan man købe både mad og drikkevarer.

Pressefoto af One One One

3. Performance-udstillingen Alt_Cph

- Jeg forestiller mig, det bliver lidt ligesom, hvis du var til modeuge på syre; at vælte rundt fra modeshow til modeshow, men så bare med et absurd og surrealistisk tvist, siger Esben Weile Kjær i Art Week-avisen.

Han er en af kuratoerne bag performance-udstillingen Alt_Cph, hvor en lang række performanceværker samles på Fabrikken For Kunst og Design under titlen Over-existing.

Det sker i dagene fredag den 25. maj til søndag den 27. maj. I beskrivelsen af udstillingen står der, at fokus vil være på overlappet mellem performance- og installationskunst - altså det øjeblik, hvor en interaktion sætter materielle spor og bliver til noget andet.

Hver performance, der præsenteres under udstillingen, vil efterlade et artefakt eller et spor formet af, hvad der skete. Derfor vil udstillingen være i konstant udvikling og kun nå sin endelige stadieform ved slutningen søndag aften.

Programmet kan ses på Alt_Cph hjemmeside.

Det bliver vildt, når Alt_Cph inviterer samler en masse performance-kunstnere i én udstilling. Foto: Alt_Cph

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?