3 events du skal til under designfestivalen

Nordens hotteste designere mødes i København de næste par dage, når design-festivalen 3 Days of Design skydes i gang.

Indretning af Vitra hos Paustian på Nordhavn i anledning af designfestivalen "3 Days of Design". Foto: Simon Skipper - Ritzau Scanpix

Der er ingen tvivl om, at danske designmøbler i øjeblikket er i høj kurs i udlandet. Og fra i dag af kan du ved selvsyn finde ud af, hvad udlandet ser i de danske møbler.

Designfestivalen 3 Days of Design byder nemlig, som navnet antyder, på tre dage med masser af særudstillinger.

Vi har taget tre udstillinger ud, som du bør se under festivalen:

1: Dine, Drink, Daze & Dream

10 designbrands går sammen om særudstilling i historiske rammer, når de poetiske saloner i Københavns historiske palæer under festivalen bliver forvandlet til et inspirerende møbelunivers.

Det er det danske designstudio All The Way To Paris, der har fået frie tøjler til at forvandle Moltkes palæ, og her kan under festivalen opleve møbler fra Cane-line, HUBE, Kvist Industries, Magnus Olesen, Møbelsnedkeri Kjeldtoft, PP Møbler, Skovby Møbler, Re-beds, Republic of Fritz Hansen og WON.

Det er første gang i festivalens historie, at så mange møbelproducenter går sammen om en udstilling under samme navn.

- Vi er gået efter at skabe en scenografi omkring møblerne, som giver den besøgende en stemningsfyldt oplevelse. Vi har brugt set-design som rammen for oplevelsen, således at møblerne spiller hovedrollen, mens du bevæger dig gennem miljøerne for dine, drink, daze and dream, siger Tanja Vibe, der har arbejdet

Udstillingen er åben torsdag og fredag fra klokken 10-18 og lørdag fra 10-14.

2: Rundkant – Girls Ex Machina 2118

I dag kan du komme forbi Rundkants udstilling Girls Ex Machina 2118, når de viser udstillingen frem i kælderen på Store Kongensgade 88.

Her kan du se en møbeludstilling, der tager dig med ind i det 22. århundrede hvor den forandrede verden har transformeret den måde, vi lever vores liv på.

20 kvindelige designere står bag udstillingen, og de har siden 2011 arbejdet med innovativ møbeldesign for at sætte fokus på samfundsmæssige temaer og sociale normer.

De futuristiske møbler kan kun opleves i dag klokken 16:30 til 18:00 i kælderen til Store Kongensgade 88.

3: Mød bloggeren Hannah in the House

På lørdag kan du klokken 11:00 få inspiration, når Hannah Thinnesen Trickett deler tips og tricks ud til din egen blog eller instagram-profil.

Det hele foregår i Steltons showroom i Christianshavns Kanal 4, hvor der udover vil være en konkurrence med præmier fra Stelton.

Og det var klokken 11:00 ved Steltons showroom ved Christianhavns Kanal 4 på lørdag

3 Days og Design startede i 2012 for at skabe opmærksomhed om dansk design i resten af verden, og så samtidig slå Københavns rolle som international designmetropol fast.

Festivalen er Danmarks årlige designevent, og siden starten har festivalen oplevet øget interesse fra både danske og udenlandske arkitekter, journalister og bloggere. Du kan se meget mere på deres hjemmeside lige her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?