29-årig: Jeg kan ikke forklare, hvorfor jeg stak

En 29-årige der er tiltalt ved byretten i København for at have stukket en kvinde ihjel ved en fest på Amager i november i fjor, siger han handlede i nødværge.

Den tiltalte og hans kæreste var på invitation taget til en fest hos bekendte. Blandt gæsterne var den afdøde kvinde, som tiltalte var uvenner med. Den tiltalte vidste ikke at kvinden, der er tidligere Danmarksmester i thaiboksning, var tilstede.

- Jeg kommer op i lejligheden og får en af krammer af vores veninde, der bor i lejligheden. Hun siger, at jeg har noget sort på kinden, og at jeg kan vaske det af ude på badeværelset, har den tiltalte ifølge Ritzau forklaret i dag.

På badeværelset stod den nu afdøde kvinde, hun havde tidligere sagt til den fælles bekendt, der bor i lejligheden, at hun ville begrave stridsøksen.

Da tiltalte kommer ud på badeværelset, er der ifølge ham helt mørkt og slag hagler ned over ham. Han trækker sin kniv og stikker ud i luften.

Derefter skulle han have truet den fælles bekendt, der bor i lejligheden, og han kan selv huske, at han i raseri løb ud i badeværelset og stak kvinden i låret. Det gør, at han erkender sig skyldig i grov vold.

Anklagemyndigheden vil have manden idømt forvaring. Sammen med fængsel på livstid er forvaring den eneste sanktion i dansk strafferet uden tidsbegrænsning.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

skunkgartneri herringløse

Særlig duft fik snusfornuftige betjente på sporet - skunklaboratorium med 347 planter afsløret

Retten i Roskilde.

Mand erkender forsøg på voldtægt af børn via datingside

politi og beredskab ved gård

4-årig pige mister livet i tragisk have-ulykke

blå blink

Politi og helikopter rykker ud til alvorlig ulykke på gård

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere