27 tiltag skal mindske generne fra nattelivet

Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) vil skabe bedre balance. Men der er for meget pisk i forslagene, mener Radikale Venstre.

Flere dørmænd efter midnat, spredning af nattelivet til flere bydele og et kommunalt tryghedskorps.

Det er blot nogle af de tiltag, som kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) har på bordet, når Københavns Borgerrepræsentation skal vedtage en ny restaurations- og nattelivsplan.

Det er helt nødvendigt med handling nu, mener borgmesteren.

- Der er ingen tvivl om at hvis de her forslag bliver vedtaget, vil det være med til at nedbringe støjen i Indre By samtidig med at man sagtens kan have en fantastisk fest, for vi skal jo huske på, at det er en 2-300.000 mennesker, der er ude og spise eller drikke en øl og hygge sig. Det skal der også være plads til i København, men man skal også kunne få sin nattero, siger Carl Christian Ebbesen til TV 2 Lorry.

75 millioner frem mod 2021

Tiltagene kommer samlet til at koste op mod 75 millioner kroner at drive frem til 2021, fremgår det af mødematerialet til onsdagens møde i Borgerrepræsentationen.

Og netop pengene er et af de elementer ved planen, der giver anledning til noget diskussion blandt politikerne på Københavns Rådhus. Som Mette Annelie Rasmusen fra Radikale Venstre formulerer det, er det ikke i sig selv den store kunst at fremlægge en stor, forkromet plan.

- Der skal også penge bag den. Det er der, trykprøven kommer, siger hun, der ikke er begejstret for idéen om det kommunale tryghedskorps.

Det lugter for meget af overvågning, lyder kritikken.

- Jeg tror ikke, vi kommer langt med nogle pensionerede fodtusser, der går rundt i uniform. Vi foreslår at team af unge, der er uddannet til at håndtere konflikter og går i dialog med de andre unge, der støjer, siger Mette Annelie Rasmussen.

Radikale vil have mere dialog

I det hele taget efterlyser partiet mere dialog end pisk i planen, som ifølge Mette Annelie Rasmussen rummer lidt for meget pisk.

- Jeg tror bestemt på, det er muligt at skabe en bedre balance i nattelivet, men det kræver, at vi også får en dialog med nattelivet. Jeg synes, det er glædeligt, at der nu sker noget efter at borgerne og nattelivet har været gidsler i et spil, hvor kultur- og fritidsborgmesteren og teknik- og miljøborgmesteren ikke har kunnet blive enige om, hvem der har ansvaret, siger Mette Annelie Rasmussen.

Toiletter, renhold og ekstra tilsyn sorterer eksempelvis under teknik- og miljøborgmester Morten Kabell, Enhedslisten, mens bevillinger er kultur- og fridsborgmesterens område.

Den nye plan sendes i høring fra 5. april til 22. maj – og alle, der har input kan give dem via Københavns Kommunes høringsportal. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik