260.000 etagemeter på vej i naturområde på Amager Fælled

Konkurrencen om at skabe en masterplan for Amager Fælled Kvarteret er skudt i gang.

Tiden nærmer sig, hvor der skal bygges boliger på et 40 hektar stort naturområde på Amager Fælled. 

Fem arkitekt-teams er således gået i gang med en konkurrence, der skal ende ud i en masterplan for området syd for Grønjordssøen og nord for Vejlands Allé. 

Amager Fælled Kvarteret, som området skal blive til, er det sidste byområde i Ørestads samlede bystruktur.

Idéen er, at der skal udvikles et boligkvarter på cirka 18 af naturområdets 40 hektar. De omgivende arealer skal efter planen anvendes til en blanding af fælled og grønne anlæg. 

Hos By & Havn, der står for udviklingen af området, forventer man, at der skal bygges 260.000 etagemeter i det kommende kvarter.

Der bliver overvejende tale om boligbyggeri, som skal have 'en klar bymæssig identitet', lyder det fra By & Havn, der vil tilbyde en vifte af boligtyper og -størrelser, der 'understøtter oplevelsen af at bo i et levende bykvarter på fælleden'.

Planen om at bygge boliger på området har vakt vrede hos flere københavnere, der mener, man bør bevare naturområdet.

- Vi har en fuldstændig enestående naturpark midt i byen. Den er vild og velfungerende, og nu ser jeg gudhjælpemig, at der skal bygges boligkvarter på 1/3 af fælleden. Det er trist, virkelig trist, skriver Bjarke Agerup Jensen i en mail til TV 2 Lorry.  

De fem arkitekt-teams har frem til den 27. juni i år til at aflevere deres forslag til konkurrencen. Vinderen af arkitektkonkurrencen forventes offentliggjort til oktober.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik