25.290 kroner: Murerfirma betalte Allerslevs regninger

Øens Murerfirmas indehaver Jan Elving har betalt tre regninger på samlet 25.290 kroner for den tidligere beskæftigelsesborgmester.

Den tidligere beskæftigelsesborgmester Anna Mee Allerslev har ifølge e-mails og fakturaer, som BT er i besiddelse, været utilfreds med tømrearbejdet i sin lejlighed. Hun har derfor ikke ønsket at betale det fulde beløb for det arbejde, som er blevet udført.

Det skriver BT. 

De nye oplysninger kommer ifølge BT dagen efter, at det er kommet frem i avisen, at Øens Murerfirma organiserede en hovedentreprise i forbindelse med en totalrenovering af Allerslevs lejlighed på Østerbro i København i 2016 og 2017.

Anna Mee Allerslev havde indtil videre kun fortalt, at Øens Murerfirma kun har stået for murerarbejde på hendes badeværelse. Hun fastholder overfor BT og i et svar på Facebook til avisen, at Øens Murerfirma ikke har stået for en såkaldt hovedentreprise

På Facebook skriver hun blandt andet nedenstående:

Kære BT. 
I omtaler en sag, hvor en utilfreds håndværker har givet jer sin version af historien. Jeg har indgået et forlig med den pågældende håndværker. Hvordan det forlig er skruet sammen, herunder hvilken rolle andre parter har haft i det, er et privat anliggende.

Dette er et af Anna Mee Allerslevs første svar til BT. 
Dette er et af Anna Mee Allerslevs første svar til BT. 
Foto: Foto fra Facebook

Firma betalte tre regniner

På trods af, at Øens Murerfirma - ifølge den tidligere borgmester - ikke stod for en hovedentreprise, så betalte Øens Murerfirma alligevel tre regninger for i alt 25.250 kroner for borgmesteren til en underentreprenør og til en uvildig synsmand.

Det skete i forbindelse med nogle uenigheder i forbindelse med noget gulvarbejde i lejligheden, hvor der blev lagt sildebensparket og lavet fodpaneler. Og det viser ifølge eksperter, at Anna Mee Allerslev taler usandt, når hun hævder, at der ikke er tale om en hovedentreprise. Det skriver BT. 

- Hvis Øens Murerfirma ikke har stået for en hovedentreprise, hvorfor skulle de så dække store beløb på vegne af Anna Mee Allerslev? Det hænger slet ikke sammen, for så har Øens Murerfirma jo intet med sagen at gøre og burde heller ikke kompensere hende, siger Michael Egholm, der er revisionsekspert og direktør i firmaet Adwizer Law til BT.

Cirka halvdelen af den samlede regning - 12.600 kroner - betaler Øens Murerfirma ifølge BT for at få en underentreprenør til at indgå et forlig, da Anna Mee Allerslev nægter at betale de sidste 15 procent af den samlede tømrer-entreprise, fordi hun er utilfreds med gulvet.

En anden regning skyldes ifølge BT, at hun er er utilfreds med, at panelerne gaber, hvilket ifølge tømrerfirmaet skyldes, at træet er 'levende' og derfor giver sig over tid. Her betaler Jan Elving 8.850 kroner.

Den sidste regning på 4.140 kroner er til en uvildig synsrapport til en skønsmand, som Jan Elving også betaler. Regningen er fra juni 2016.

Anna Mee Allerslev: "Det er et privat anliggende

BT skriver, at de har haft en række spørgsmål til den tidligere borgmester. Blandt andet hvorfor Øens Murerfirma går ind og dækker regninger, når nu firmaet ifølge hende selv ikke er hovedentreprenør. Og vi har spurgt Anna Mee Allerslev, hvad hun siger til - forudsat hendes egen påstand om, at der ikke er tale om en hovedentreprise - at hun i strid med forvaltningsreglerne i så fald har modtaget en gave på 25.290 kroner af en kommunal samarbejdspartner. Skriver BT.

Til det svarer hun i en mail til avisen:

- I omtaler en sag, hvor en utilfreds håndværker har givet jer sin version af historien. Jeg har indgået et forlig med den pågældende håndværker. Hvordan det forlig er skruet sammen, herunder hvilken rolle andre parter har haft i det, er et privat anliggende, skriver Anna Mee Allerslev.

Anna Mee Allerslev anerkender altså ikke BT's kritik og skriver blandt andet nedenstående på Facebook som et svar til BT:

"Det er problematisk journalistisk at bygge flere store historie på en enkelt kilde, som har en klar interesse i sagen. Det pågældende tømrerfirma har været en del af en almindelig faglig tvist. De er part og har en klar interesse i jeres historier. Det ved BT."

Udklip fra Anna Mee Allerslevs svar til BT
Udklip fra Anna Mee Allerslevs svar til BT
Foto: Foto fra Facebook

Du kan læse det fulde svar her.