22-årig efterlyst for Nørrebro-drab er anholdt

Politiet i Jordan har anholdt en 22-årig mand, der er mistænkt for at have stukket en mand ihjel i København.

En 22-årig mand, der er mistænkt for et drab i København, er blevet anholdt i Amman i Jordan. Det oplyser politikommissær Steffen Th. Steffensen fra Københavns Politi til Ritzau.

22-årige Ibrahim A-Kassab er sammen med en anden mand mistænkt for at have stukket en 19-årig mand ihjel på Nørrebro i København i maj i år.

Han blev anholdt af jordansk politi 6. september på baggrund af Københavns Politis efterlysning, fortæller Steffen Th. Steffensen til Ritzau.

- Vi har haft løbende kontakt med jordansk politi, og nu har vi sendt en anmodning om udlevering, siger Steffen Th. Steffensen.

Klik her for at se flere billeder fra Local Eyes

Politikommissæren ved ikke, hvornår den anholdte vil blive udleveret til Danmark. Men han håber på, at det ikke varer længe.

Den anden mand, der er mistænkt for drabet, er 23-årige Abdallah Ben Abderraouf Dhaflaoui. Det er tidligere kommet frem, at han formodes at være død.

- Vi har fået oplysninger om, at han skulle være afgået ved døden i Marokko. Men vi har ikke fået det bekræftet officielt endnu, siger Steffen Th. Steffensen til Ritzau.

Mændene mistænkes for at have stukket Andres Vo Riis ned på hjørnet af Guldbergsgade og Møllegade 19. maj om eftermiddagen. Offeret hed tidligere Hamza Samsan.

Drabet var kulminationen på et kortvarigt skænderi og skubberi. Angiveligt skulle optagelser fra videokameraer underbygge mistanken mod de to unge mænd.

Få dage efter drabet oprettede politiet visitationszoner flere steder i København, fordi man frygtede flere voldelige sammenstød.

Politiets teori har været, at skænderiet, skubberiet og knivstikkeriet var en konfrontation mellem to fjendtlige grupper i den syriske konflikt.

Offeret støttede angiveligt oprørerne, mens modstandere på gaden derimod skulle sympatisere med præsident Bashar al-Assad.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Men In Black, København den 27 februar 2021 demonstration mod nedlukning

Politi anholder otte til demonstration mod coronarestriktioner

20_percent

playÉn person anholdt ved demonstration i København

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere