20.000 deltagere: Københavns største kongres nogensinde

Et internationalt mylder af forskere og kræftlæger på en og samme tid i København giver forventninger om store indtægter

Ca. 100 gange i år danner København ramme om internationale kongresser. Og i dag åbner den største enkeltstående kongres i Danmark nogensinde i Bella Center.

20.000 deltagere er Danmarksrekord og så mange, at det er Danmarks statsminister Lars Løkke Rasmussen selv, der byder velkommen.

Det er European Society for Medical Oncology, der kommertil København sammen med kræftlæger og forskere fra hele verden. Wonderful Copenhagen er dem, der sammen med andre har givet tilbud på arrangementet og fået kongressen til København.

Og allerede nu forventes den liflige lyd af ringende kasseapparater i miles omkreds. De 20.000 deltagere skal bruge hotelværelser, de skal spise på restauranter, have transport og se lidt af byen og måske købe gaver med hjem til mænd, koner og børn. Men forventningen om pengestrøm stopper ikke der. For sammen med de mange forskere kommer også en række internationale medicinalvirksomheder, og de er på jagt efter lokale - danske - samarbejdspartnere.

-Vi afholder et arrangement, hvor 5 store, internationale medicinalvirksomheder kommer for at møde 12 lokale biotech- og medicinalvirksomheder fra Greater Copenhagen-regionen. Det er både en oplagt måde at fremvise regionen som et spændende og innovativt sted for pharma og biotech, og så kommer der forhåbentlig konkrete aftaler ud af det også,” siger Claus Lønborg, CEO hos Copenhagen Capacity, der står bag arrangementet i samarbejde med Invest in Skåne.

En af virksomhederne er den amerikanske gigant Bristol-meyers Squibb, der i løbet af de sidste to år allerede har lavet aftaler med danske samarbejdspartnere for to milliader dollar.

-Sammen med vores partnere fra turismeerhvervet vinder vi hvert år værtskabet af ca. 60 forskellige internationale kongresser til København. Hovedparten af dem udspringer af videntunge miljøer. Eksempelvis var København for få uger siden vært for fem internationale kongresser for øjenkirurgi.  Men ESMO er med omkring 20.000 delegerede den største enkeltstående kongres, der er blevet afholdt i Danmark,” siger Jonas Wilstrup, underdirektør og kongreschef i Wonderful Copenhagen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Maddrengen roerer

play13-årig elsker at lave mad: Nu har han skabt sit eget fritidsjob

Postbyen

playMegaprojekt skrider frem: Her skal Københavns næste højhuse bygges

elløbehjul

Ny lov: Hjelm-pligt på el-løbehjul

PR-foto

Mistanke om menneskehandel i forbindelse med byggeri af luksusboliger i Nordsjælland

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere