2.000 møbler gives væk i alternativ julekalender

Virksomhed giver 2.000 brugte møbler væk til skoler, institutioner og organisationer.

Julekalenderen er en gennemtæsket genre.

Men alligevel er genbrugsvirksomheden 3R Kontor kommet med en ny version i år, der næppe er set magen til før. 

Her har man nemlig opfundet en julekalender med hundredvis af brugte møbler bag lågerne, der i stedet for at blive smidt ud gives væk kvit og frit. 

- Vores forretningsmodel er baseret på cirkulær økonomi, og ved at donere møbler, der ellers skulle smides væk, sparer vi simpelthen penge, der eller var gået til affaldshåndtering. Det er direkte positivt for vores bundlinje og med til at gøre os konkurrencedygtige, siger direktør Steffen Høgh. 

Mange har ønsket møbler

Både skoler, foreninger og velgørende organisationer har sendt deres møbelønskesedler til virksomheden, der frem mod jul udtrækker vinderne én for én. 

I alt har man modtaget over 100 ønsker, så ikke alle får besøg af julemanden i år, selvom der på nuværende tidspunkt allerede er uddelt omkring 500 møbler - heraf 264 stole til en fodboldklub. 

Frivilligcenter SR-bistand, der giver gældsrådgivning til trængende, har været en af de heldige vindere, der har fået lov til at "åbne en låge". 

Derfor har man både hentet kontorstole, reoler og bordlamper onsdag:

- Det har stor betydning for os, at vi får donationer af denne her art, da vi er en forening, som ikke har mulighed for selv at købe inventar, siger rådgiveren Anette Blakskjær Klæbel glad til TV 2 Lorry, da hun henter sine ting. 

Vandt pris for grøn forretning

 

3R Kontor lever af at købe, istandsætte og videresælge brugte møbler. Og de møbler som stadig har høj brugsværdi - men som ikke kan sælges med fortjeneste - doneres til institutioner og organisationer i stedet. 

I 2017 modtog 3R Kontor årets Grøn Indkøbspris, der uddeles af Forum for Bæredygtige Indkøb til virksomheder, som gør noget ekstraordinært for at fremme grønne indkøb. 

Det kan være ved at opfinde nye forretningsmodeller eller skabe efterspørgsel på nye grønne produkter. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Jacob Himmelstrup

playVirtual reality blev løsningen på firmas coronakrise

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere