20 millioner til kæreste-kaos i København

Københavns Kommune er stadigvæk i gang med oprydningen efter kærestepenge-kaos.

Sagsbehandlere arbejder sig lige nu igennem sagsbunkerne, og regningen lader allerede til at være løbet op i mange millioner.

Landets største kommune retter sine mange fejl i sager om gensidig forsørgelsespligt, hvor samlevere er blevet pålagt at forsørge deres partner, hvis han eller hun er arbejdsløs og på kontanthjælp. Det skriver Avisen.dk

Indtil videre vil op mod 723 par få tilbagebetalt de penge, de er blevet trukket i kontanthjælp, siden reglerne om gensidig forsørgelse trådte i kraft i 2014.

I april har Københavns Kommune gennemgået de 723 sager, hvor ingen eller kun den ene af parterne havde fået tilsendt en afgørelse, da de blev pålagt gensidig forsørgelsespligt. Det har begge ellers krav på ifølge Forvaltningsloven.

- Jeg er selvfølgelig stærkt utilfreds med, at sagsbehandlingen har været mangelfuld i så mange sager, siger Anna Mee Allerslev (R), der er borgmester for Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen til Avisen.dk.

Hun siger, at det dog glædeligt, at der ikke ser ud til at være tale om fejl i selve indholdet i sagerne. De borgere, der har fået ydelse som samlevende, har rent faktisk været samlevende. Anna Mee Allerslev siger, at de borgere, der skal have efterbetalt ydelse, får besked om beløbet i denne måned.

Allerede i marts blev der dog overført 20 millioner kroner ekstra til puljen for uforudsete udgifter som en del af en politisk aftale. De 20 millioner blandt andet bruges til at dækning af tilbagebetalingerne og de mange arbejdstimer ved at gennemgå 1.700 sager.

20 millioner kroner svarer til 50 fuldtidsansatte pædagoger, oplyser fagforeningen BUPL's lokalafdeling i København.

Københavns Kommune er en af mange kommuner, der er blevet tvunget til at efterbetale kontanthjælp, der har været trukket uretmæssigt, fordi et utal af sager om gensidig forsørgelsespligt ikke har overholdt basale regler om god forvaltningsskik.

I Assens og Norddjurs har kommunen tilbagebetalt penge. Her har det kostet 24.000-28.000 kroner per par. Overføres de forhold til København, vil de første 723 sager kunne løbe op i 19 millioner kroner.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik