165 nye p-pladser: Københavnske skoler skal bruges til parkering

København får 165 nye parkeringspladser på flere af byens skoler.

Foto: Asger Ladefoged - Ritzau Scanpix

At køre hvileløst rundt i de københavnske gade på jagt efter en parkeringsplads kender de fleste hovedstadsborgere til.

Der har nemlig været store problemer med manglende parkeringspladser i hovedstaden, men det vil Københavns Kommune nu komme til livs ved at inddrage endnu flere p-pladser på skoler og andre kommunale institutioner. Det skriver DR P4 København. 

Læs også SE KORTET: Her får københavnerne flest parkeringsbøder

I alt er der tale om 165 pladser mere til de firehjulede køretøjer, som blandt andet skal findes på Randersgades Skole på Østerbro og Blågård Skole på Nørrebro.

I løbet af 2016 og 2017 oprettede kommunen 200 pladser på blandt andet skoler, og det har københavnerne i høj grad taget i brug.

- Pladserne er typisk tidsbegrænsede, men ikke for beboerne i området. Det betyder, at når de kommer hjem fra arbejde, så er der flere pladser til dem, end der ellers ville være, siger Jes Øknesbjerg, som er centerchef i Center for Parkering, til DR P4 København. 

Læs også Kvinde fik bøde for denne parkering - men så klagede hun

Selvom der er udsigt til 165 nye p-pladser, mener Jakob Næsager, som er konservativ gruppeformand på Københavns Rådhus, ikke det er tilstrækkeligt.

- Det er langt fra nok. Det er ikke sådan, at paradis på jord begynder at brede sig med 165 pladser, siger Næsager, som også ønsker at benytte de mange ambassaders parkeringspladser.

Dog er der en anden glæde at spore hos beboerne på Østerbro.

- Det er et fremragende initiativ. Det er med til at forsikre, at borgerne har et sted at parkere i løbet af dagen og om aftenen, fortæller Allan Marouf, der er formand for Østerbros lokaludvalg. 

Læs også Beboere i Ørestad vil sagsøge København for dyr parkering

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik