165 nye p-pladser: Københavnske skoler skal bruges til parkering

København får 165 nye parkeringspladser på flere af byens skoler.

At køre hvileløst rundt i de københavnske gade på jagt efter en parkeringsplads kender de fleste hovedstadsborgere til.

Der har nemlig været store problemer med manglende parkeringspladser i hovedstaden, men det vil Københavns Kommune nu komme til livs ved at inddrage endnu flere p-pladser på skoler og andre kommunale institutioner. Det skriver DR P4 København. 

I alt er der tale om 165 pladser mere til de firehjulede køretøjer, som blandt andet skal findes på Randersgades Skole på Østerbro og Blågård Skole på Nørrebro.

I løbet af 2016 og 2017 oprettede kommunen 200 pladser på blandt andet skoler, og det har københavnerne i høj grad taget i brug.

- Pladserne er typisk tidsbegrænsede, men ikke for beboerne i området. Det betyder, at når de kommer hjem fra arbejde, så er der flere pladser til dem, end der ellers ville være, siger Jes Øknesbjerg, som er centerchef i Center for Parkering, til DR P4 København. 

Selvom der er udsigt til 165 nye p-pladser, mener Jakob Næsager, som er konservativ gruppeformand på Københavns Rådhus, ikke det er tilstrækkeligt.

- Det er langt fra nok. Det er ikke sådan, at paradis på jord begynder at brede sig med 165 pladser, siger Næsager, som også ønsker at benytte de mange ambassaders parkeringspladser.

Dog er der en anden glæde at spore hos beboerne på Østerbro.

- Det er et fremragende initiativ. Det er med til at forsikre, at borgerne har et sted at parkere i løbet af dagen og om aftenen, fortæller Allan Marouf, der er formand for Østerbros lokaludvalg. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20201019-130444-2-1920x1280we

Overborgmester undskylder for Frank Jensens krænkelser

Emil

Over 19.000 bakker Emil op: Offentligt ansatte skal have navnebeskyttelse

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere