15.000 gik ECCO Walkathon på deres 20 års jubilæum

Det er i år 20 år siden, at det første ECCO Walkathon blev afholdt, og i dag var omkring 15.000 mennesker mødt op for at gå sammen i København.

Omkring 15.000 børn og voksne deltog i dag i ECCo Walkathons 20 års jubilæum. Foto: Anna Clara Ingemann - TV 2 Lorry

Lige knap 15.000 - både børn og voksne - var i dag mødt op ved Kastellet i København for at deltage i ECCO Walkathon, som i år kan fejre 20 års jubilæum. 

 - Det synes jeg er sjovt, siger syv-årige Tobias Vesth fra Helsingør.  

Karina Groth Jørgensen og hendes to drenge var i dag taget fra Helsingør for at gå familieruten på seks kilometer, hvor der på ruten også skulle løses opgaver. 

- Det er hyggeligt, og så vi ikke hele tiden kigger på vores telefoner og tablets.

Victor Rosenkrantz, 10 år fra Helsingør

 - Jeg synes, at Walkathonen er en god måde at komme ud og få gået en god tur og samtidig gå for et godt formål, siger Karina Groth Jørgensen til TV 2 Lorry.

ECCO donerer 7,50 kroner per kilometer hver deltager går ved ECCO Walkathon, og i år går donationen til SOS Børnebyerne og Hjerteforeningen.

Karina Groth Jørgensen med sine to drenge til dagens ECCO Walkathon. Hun er blevet inspireret til at starte sit eget gåfællesskab.  Foto: Anna Clara Ingemann - TV 2 Lorry

Igennem de sidste 20 års Walkathons er der blevet indsamlet mere end 30 millioner kroner. 
Udover at støtte et godt formel, så kan gåture noget, hvis man spørger Karina Groth Jørgensen. 

- Man kommer ud og laver noget andet end at sidde derhjemme. Der sker noget med folk, når man går-  både med børn og voksne - det løsner lidt op for snakken. Man får snakket om stort og småt, siger hun. 

00:21

Sådan så det ud i 1999, da den første ECCO Walkathon blev afholdt i København - for 20 år siden. 

Luk video

- Det er hyggeligt, og så vi ikke hele tiden kigger på vores telefoner og tablets. Og så kan vi også hjælpe dem, som ikke har ligeså meget, for det går det også ud på, siger 10-årige Victor Rosenkrantz. 

Blev inspireret til at starte Walkaholics

Gennem ECCO Walkathon blev Karina Groth Jørgensen inspireret til selv at starte Walkaholics, som er en gratis medlemsside på Facebook for alle, der elsker at gå. 

Der sker noget med folk, når man går-  både med børn og voksne - det løsner lidt op for snakken.

Karina Groth Jørgensen, Helsingør

- Det er simpelthen et forum, hvor man kan byde ind, hvis man vil ud at gå - og så kan man finde nogle uanset om vil gå 40 kilomter eller tre kilometer, siger Karina Groth Jørgensen. 

Til dagens udsolgte arrangement fik de knap 15.000 gåglade deltagere gået en million kroner hjem.  Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik