15-årig får fængselsdom for bippende taske

Personalet i lufthavnen blev skræmt, da dreng med bippende taske ville lave video til YouTube.

En 15-årig dreng fra Norge kan ikke sætte sine ben lovligt i Danmark i de næste seks år, fordi han tidligere denne måned skræmte personalet i Københavns Lufthavn, da han ville lave en - i sin egen optik - uskyldig drengestreg.

Onsdag har Københavns Byret idømt drengen en straf på 30 dages fængsel, og derudover er han blevet udvist af Danmark og må ikke vende tilbage i seks år.

Drengen er dømt for at have henvendt sig til en medarbejder ved indtjekningsskranken med en taske, som udsendte bip-lyde.

Ved episoden, som fandt sted 12. august, sagde drengen noget i retning af: "Sorry, I have to do this." Det fik personalet til at frygte, at der var tale om en bombe, og politiet blev tilkaldt.

Drengen blev efterfølgende varetægtsfængslet, og ved grundlovsforhøret 13. august fortalte han i retten, at der udelukkende var tale om en drengestreg.

En kammerat filmede episoden på en mobiltelefon, og det var meningen, at optrinnet skulle lægges ud på YouTube i håb om at få så mange seere, at det kunne kaste en skilling af sig.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

Politibil nat

Politiet lukker fest og sigter 31 personer

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

mette frederiksen dukke brændt af

playDukke af Mette Frederiksen med truende besked brændt af under demonstration

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere