14 for retten: Angreb politiet med sten og molotovcocktail

Angrebet skete, da politiet ryddede Pusher Street på Christiania.

Det går sjældent stille for sig, når poltiiet rykker ind på Christinia. Lige nu jagter politiet op mod 30 stenkastere, der angreb politiet med sten og flasker, da de jævnede 37 hashboder med jorden den 17. juni i år.

Samtidig skal Københavns Byret nu afgøre, hvilke konsekvenser det skal have for 14 personer, der angreb politiet i en lignende aktion den 29. november 2013. 

13 mænd og en kvinde sidder på anklagebænken, når retssagen starter i dag. De er tiltalt for at ahve deltaget i forskellige sammenstød med politiet. Syv af dem er samtidig tiltalt for at være maskerede ved sammenstøddene. 

- Vi kørte en af vores almindelige aktioner derude. Under den aktion kunne vi godt mærke, at modstanden var lidt kraftigere, end den er som oftest. På et tidspunkt samledes en masse gerningsmænd, der kaster sten og molotovcocktails mod en gruppe betjente, der er ved at anholde en person, fortalte vicepolitiinspektør Poul Kjeldsen dengang til TV 2.

Gruppen af gerningsmænd ville øjensynligt befri deres kammerat, som politiet var ved at anholde. Det blev så voldsomt, at politiet affyrrede varselsskud.

- En af vores betjente får et knytnæveslag i ansigtet, og der bliver kastet sten mod flere af dem, der også er blevet ramt. Under det her, er der så en civilbetjent, der trækker sin tjenestepistol og affyrer varselsskud, der får gerningsmændene til at trække sig tilbage, sagde Poul Kjeldsen dengang.

De 14 tiltalte i sagen er mellem 22 og 52 år. De nægter sig alle skyldige. 

Dommen i sagen falder efter planen den 6. oktober.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Knivstikkeri Nørrebro

24-årig stukket ned i København

Lastbil sløret

Kvinde førte politiet på sporet af drønulovlig lastbil – nu får hun ros

Retten i Helsingør

15-årig dreng fængslet for voldtægt i Nordsjælland

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere