127.000 gjorde som dronningen og tog metroen

Interessen var massiv, da Cityringen blev indviet i søndags.

Dronning Margrethe var en af de første passagerer på Cityringen, da et metrotog for første gang begav sig ud på den nye linje under søndagens indvielse.

Resten af dagen fulgte et hav af mennesker dronningens eksempel. I alt 127.000 passagerer tog en tur med den nye metrolinje i København, oplyser Metroselskabet i en pressemeddelelse.

- Alle i Metroselskabet vil gerne sige tak til de mange mennesker, der havde lyst til at komme og fejre begivenheden med os. Vi ved, at der var mange, som ventede i kø for at prøve systemet.

- Derfor er vi også meget glade for, at så mange valgte at tage turen i Cityringen på åbningsdagen, selv om der var lidt pres på i starten, siger Metroselskabets administrerende direktør, Henrik Plougmann Olsen, i pressemeddelelsen.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Her kan du se en timelapse-video af hele cityringen.

Passagerrekord på de eksisterende linjer

Det var ikke kun den nye metrolinje, som var proppet med passagerer søndagen igennem. Det samme var de to eksisterende metrolinjer, M1 og M2.

I alt rejste 167.000 personer på M1 eller M2, hvilket er det højeste antal kunder nogensinde på en søndag, oplyser Metroselskabet.

Med Cityringen og de kommende metrolinjer til Nordhavn i 2020 og Sydhavn i 2024 får København 24 nye metrostationer.

Fra 2024 vil hovedstaden således have 44 metrostationer, der binder store dele af byen sammen.

Nedenfor kan du det sidste afsnit i TV 2 Lorrys serie om metroens historie.

Den sidste uge har vi hver dag fortalt metroens historie igennem serien 'Fra tanke til skinner'. her kommer det sidste afsnit

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik