12 nye Kim Larsen-sange udkommer på nyt album fredag

Fredag udkommer 12 helt nye sange, som Kim Larsen indspillede i sin lejlighed i Odense i løbet af foråret og sommeren 2018.

Et halvt år er der gået siden Danmarks nationalskjald, Kim Larsen, sov stille ind efter længere tids sygdom.

I løbet af foråret og sommeren 2018 nåede den 72-årige musiker dog at færdiggøre arbejdet med et helt nyt album, Sange Fra Første Sal.

Og nu bliver de 12 helt nye sange udgivet. Det sker klokken 00.00 fredag, oplyser Warner Music Danmark til TV 2 Lorry.

 

I pressemeddelelsen fremgår det, at det var et af Kim Larsens højeste ønsker at få udgivet sangene, han arbejde på i 2018. Det nye album er indspillet i Kim Larsens lejlighed - på første sal - i Odense sammen med sønnen Hjalmer og Jørn Ørn, der også var Kim Larsens manager. 

Kim Larsen har skrevet alle sangene selv og bestemt rækkefølgen, lyttet til mix, valgt titlen og coverbillede på det nye album. Han nåede dog ikke at udgive pladen.

Albummet indeholder blandt andet numre om ungdommen (’Den Store Dag’), om alderdommen (’Koppen Med Den Skårede Hank’), om den store kærlighed (’Miss Måneskin’) og om tidens trends (’Dagens Mand’), skriver Warner Music i pressemeddelelsen. 

De 12 sange på "Sange Fra Første Sal"

Lejligheden blev studie

Kim Larsen fik i februar 2018 en idé om, at bruge stuen i lejligheden som studie. 

- Han havde lyst til at prøve noget nyt, og mest af alt lyst til at lave en helt rå og ’ufin’ plade. Gerne med musikere, der spillede på præcis samme hjemmelavede måde som ham selv. Så de to musikalske håndlangere, Hjalmer og Jørn Ørn, blev indkaldt samtidig, og så begyndte den til lejligheden sammensatte trio at øve de nye sange sammen, skriver Warner Music i pressemeddelelsen. 

- I slutningen af april var trioen klar til at indspille sangene. En tekniker kom med det nødvendige udstyr, og så blev den hyggelige stue for en lille uges tid omdannet til et musikstudie. Sangene blev indspillet live og uden rettelser, så det gjaldt om at spille rigtigt. Ellers skulle hele sangen tages om, står der i pressemeddelelsen. 

De indspillede albummet på fire dage, hvor Hjalmers lillebror Lui hjalp til med at slæbe udstyr og Liselotte, Kim Larsens kone, tog billeder til coveret. I løbet af sommeren faldt Kim Larsen over to digte, som han skrev musik til. De blev indspillet på et hotelværelse i Aarhus.

- Tolv sange var nu indspillet og sendt til mix. Kim elskede lyden og den rå og upolerede måde, de var lavet på, lyder det i pressemeddelelsen. 

Blå bog: Kim Larsen

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Skoven er den perfekte legeplads - her er to gode lege i det fri

Vandværket

Restaurant-festival lægger stilen om - tilbyder kun gourmetmad som takeaway

20200207-133554-L-1920x1280we

playKøbenhavnsk museum nomineret til stor pris: "Det tætteste vi kommer på en Oscar"

Skærmbillede 2021-01-11 kl. 14.26.40

Bjarke Ingels store vinterbader-projekt på Islands Brygge risikerer dødsstødet

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere