12 år siden rydningen af ungdomshuset: "Intet glemt - intet tilgivet"

I dag er det præcis 12 år siden, at politiet ryddede Ungdomshuset på Jagtvej 69. Det markeres i dag traditionen tro med en demonstration på Nørrebro.

Selvom der i årevis ikke har været nogen bygning på grunden, er adressen Jagtvej 69 nok stadig blandt de mest kendte adresser i landet.

Indtil for 12 år siden var det her på addressen, at Ungdomshuset holdt til - indtil politiet rykkede ind, og i en storstilet og voldsom aktion ryddede det for unge autonome tilhængere af huset.

For to år siden - på 10-års jubilumsdagen for rydningen - blev flere personer anholdt under en demonstration, som den, der finder sted i år på 12-års dagen for rydningen. 

10-årets markeringen for Ungdomshuset på Jagtvej blev voldsom

Her var politiet også talstærkt til stede, og selvom det nu er 12 år siden, at Ungdomshuset blev ryddet, er der stadig store følelser forbundet med den grund i København, der var årsag til en lang kamp mellem de unge og politiet.

Under budskabet "Intet Glemt - Intet Tilgivet" inviterer Ungdomshuset fredag til demonstration fra Dortheavej 69 i Københavns Nordvest-kvarter, hvor Ungdomshuset i dag holder til.

"Ungdomshuset i Nordvest er et stående bevis på, hvor meget vi kan udrette, når vi selv bestemmer, og når kreativiteten ikke bliver begrænset af bureaukrati, konformitet og borgerlige løgne," lyder det i beskrivelsen af demonstrationen på 12-års dagen for rydningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69.

Den voldsomme ballade i forbindelse med rydningen af Ungdomshuset for ti år siden er langtfra glemt på Nørrebro

Sidste år mødte omkring 400 mennesker op til en lignende demonstration, der ligesom den i år startede på Dortheavej. Her blev ingen personer anholdt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere