115-årigt ikonisk træ forårstrimmet: Risikerer at grene falder af

Kronen på det gamle træ er blevet for stor, så nu bliver nogle af de tunge grene skåret af.

Motorsavens klinger æder sig gennem et gamle træ. Kronen er blevet for tung og klodset, så nu er gartnerne gået i gang med det store platantræ på Gråbrødre Torv i København.

Der er tale om et af byens flotte gamle ikoniske træer, som altså nu får en ordentlig omgang.

- Det er et af Københavns Kommunes vel mest kendte og ikoniske træer. Det er over 100 år gammelt, siger Helle Holsøe, der er centerchef i Center for Driftsudvikling i Københavns Kommune.

Allerede klokken 09.30 gik gartnerne i gang med at fjerne de store grene. Hele opgaven med at beskære var sat til at vare en time.

quote Det er et af Københavns Kommunes vel mest kendte og ikoniske træer, vi har. Det er over 100 år gammelt

Helle Holsøe, Centerchef i Center for Driftsudvikling, Københavns Kommune

Kronen bliver beskåret, fordi den er blevet for stor og tung. Derudover vokser kronen for ujævnt, og har pletter af døde grene.

Så her på en af de hvide vinterdage, bliver det træet, der blev plantet i 1902 gjort forårsklar.

- Selvfølgelig holder vi hele tiden øje med de her store træer i forhold til når grenene bliver for store og tunge. Og så vidt vi overhovedet kan beskærer vi dem inden vi risikerer, at de bliver så tunge, at de knækker, siger Helle Holsøe.

Hun fortæller videre, at træet generelt er i fin form, men alligevel skal det altså have en tur med saven. Desuden kan forårstrimningen også give træet en længere levetid.