11 steder i København skal være særligt rene

København vil til sommer bruge flere penge på at holde byen ren. Der kommer flere til opgaven, og det bliver gjort på andre tidspunkter

For meget affald i byen får Københavns teknik- og miljøforvaltning til at bruge flere ressourcer på at holde byen ren til sommer. 

Erfaringen viser nemlig, at når sommeren kommer, så lokker den københavnerne udenfor, og det betyder mere skrald i gader og på pladser.

Faktisk bliver der årligt fejet lige så meget skrald op fra Københavns gader, som der bliver samlet ind fra de næsten 5800 skraldespande i byens gader. 

- Grundlæggende øger vi renholdsindsatsen, fordi byen har brug for det. Det hele ville være meget nemmere, hvis alle københavnerne og alle gæster ryddede op efter sig selv og tog skraldet med hjem, men sådan er virkeligheden desværre ikke. Derfor har vi sat ekstra millioner af til de steder i byen, som har allermest brug for mere rengøring, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell, Enhedsl., til Berlingske.

Ungarbejdere skal holde byen ren

Københavns Borgerrepræsentation har vedtaget at bruge 8,7 millioner kroner på øget renhold i 2017. Af dem skal 3,1 millioner bruges til at gøre byens toiletter rent, mens 5 millioner kroner bruges på at holde København rent i det hele taget.

Her bliver der gjort ekstra rent til sommer

De sidste 0,6 millioner kroner bliver brugt til at hyre unge københavnere i alderen 13-17 år, som vil tjene lidt ekstra penge over sommeren ved at holde byen ren.

Helt præcist er der udpeget 11 steder, som kommunen vurderer har brugt for en ekstra rengøringsindsats, blandt andet Dronning Louises bro og Islands Brygge.

- Det er de steder, hvor behovet er størst. Det er opholdssteder, hvor folk er, hænger ud og har det med at smide for meget affald. Derfor kunne vi simpelthen se, at det var områder, hvor vi ikke kunne følge med, siger Morten Kabell til Berlingske.

Han forsikrer samtidig, at resten af byen ikke vil lide under indsatsen.

Udover det kommende ungarbejderhold har medarbejderne, der normalt beskæftiger sig med renhold, også fået ændret deres arbejdstider, så det passer bedre med byens behov.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere