10.000 tilskuere: Kæmpe esports-event til København

Royal Arena skal fyldes på af computerspilfans til november.

Foto: Ida Guldbæk Arentsen - Scanpix & Henning Bagger - Scanpix

Der er 1,6 millioner på højkant, når seks af verdens bedste Counter-Strike: Global Offensive-hold tørner sammen i Royal Arena til november.

Counter-Strike: Global Offensive, også kaldet CS:GO, er et computerspil, der er blevet voldsomt populært de seneste år - ikke bare at spille, men også at se andre spille. 

Og derfor er Royal Arena, der kan huse 10.000 mennesker, det rigtige sted, når turneringen Blast Pro Series løber af stablen.

Læs også Får 63 millioner: Guldregn over Counter-Strike-stjerne

- Blast Pro Series er udviklet og designet for at åbne esport og Counter-Strike for et kæmpe stort publikum i en form, der både vil appellere til den hardcore CS:GO-fan og alle dem, der indtil nu har stået lidt udenfor og kigget på, siger kommunikationschef i RFRSH, Jordi Roig, til Slash Esport.

Blast Pro Series finder sted den 25. november. 

Sådan fungerer CS:GO

  • To hold mod hinanden - fem på hvert hold. Det ene hold er terrorister og skal forsøge at plante en bombe, mens det andet hold agerer anti-terrorkorps, som skal forsøge at forhindre, at bomben detonerer.
  • En runde varer ét minut og 55 sekunder, og hvis terroristerne får held med at detonere bomben eller skyde alle fem modstandere ned, får de et point. Ellers går pointet til det andet hold.
  • Man spiller 15 runder, og så bytter de to hold roller. Det hold, der først når 16 point, vinder kampen. Nogle gange spiller man også bedst af tre eller bedst af fem baner.
Kilde: TV 2

Læs også Det første DM i computerspillet CS:GO vindes af underdog

Et af holdene, der helt sikkert skal spille, er drengene fra Astralis, der har base på Sydhavnen i København. Holdet har flere gange gået hjem fra turneringer med flere millioner i hænderne og er blandt verdens bedste. 

Senest vandt drengene 1,7 millioner ved en konkurrence i USA i juni. De blev i februar hyldet for deres sportspræstation på Københavns Rådhus, hvor de fik rådhuspandekager:

03:00

Det københavnske esports-hold Astralis kan kalde sig verdens bedste, efter de for nylig vandt en af de største internationale turneringer i computerspillet Counter Strike. Så i dag gik turen til Københavns Rådhus, hvor de på lige fod med andre store sportspræstationer skulle fejres med de traditionsrige pandekager. Foto: Presse

Luk video

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik