100-dobling af p-priser under beskydning

Omdiskuteret forslag om at hæve parkeringspriserne blev stemt ned på mandagens møde i teknik- og miljøudvalget. Men forslaget lever videre.

Det har været den forgangne uges helt store historie. 

Københavns teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen, ville hæve prisen for en parkeringslicens i København til 10.000 kroner om året.

Det er en ikke helt lille prisstigning for københavnerne, der lige nu slipper med at betale mellem 100 kroner og 1.175 kroner årligt for at parkere sin bil. 

Allerede samme dag, som meldingen kom, rasede modstanderne, og forslaget er nu stemt ned med et brag, erfarer TV 2 Lorry. 

Soc.Dem.: Forslaget har social slagside

Kun Alternativet og SF bakkede op om borgmesterens forslag under mandagens møde i Københavns Teknik- og Miljøudvalg.

- Jeg har ikke noget imod, at man kigger på taksterne, men det skal ikke være størrelsen på pengepungen, der afgør, om du har mulighed for at have en bil. Så vi stemte imod, lyder det fra socialdemokraternes Niels E. Bjerrum til TV 2 Lorry. 

- Sætter du prisen op til 10.000 kroner, vil du ramme den enlige mor med to børn hårdt. Det ville have en stor social slagside, uddyber han. 

Samme argument lød i sidste uge fra De Konservatives gruppeformand i Københavns Borgerrepræsentation, Jakob Næsager.

Borgmester: Det koster at parkere foran hoveddør

- Det er helt vildt, at hun kan finde på at foreslå det. Det er et af de mest asociale forslag, jeg har hørt i årevis, sagde han.

Borgmester Ninna Hedeager Olsen svarede dengang, at det ikke er muligt at lave forskellige parkeringspriser med udgangspunkt i borgernes privatindkomster. 

- Jeg tror, at langt de fleste sådan helt fattige københavnere de har måske allerede valgt bilen fra, sagde hun til TV 2 Lorry. 

- Jeg tror også, at man bliver nødt til at indse, at man ikke kan parkere sin bil lige foran sin hoveddør helt gratis. Man bliver nødt til enten at parkere lidt længere væk eller betale noget for det, tilføjede hun.

Forslaget kom på mandagens møde til en særskilt afstemning om hvor vidt forslaget skal tages til efterretning, som det så mundret og bureaukratisk bliver kaldt. 

Og her blev forslaget nedstemt med fem nej-stemmer fra Socialdemokratiet, Konservative og LA, mens SF, Enhedslisten, og Alternativet stemte for med fire stemmer. 

Radikale og Dansk Folkeparti forholdt sig neutrale. 

Dermed blev forslaget kortvarigt sendt til tælling, men kort efter blev det genoplivet, da mindretallet bad om at få forslaget med i efterårets budgetforhandlinger som et budgetnotat. 

Der skal altså forhandles om prisen på parkeringslicenser igen om nogle måneder. 

Parkeringsforslag skulle nedbringe antallet af biler

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

hillerød forside

playMilliardforhandlinger giver nyt håb for Hillerødmotorvejen

Benny Engelbrecht

playBegejstret minister: Frederikssundmotorvejen er et rigtig, rigtig godt projekt.

trafikuheld helsingørmotorvejen

Trafik-kaos på motorvejene: Adskillige uheld og lange køer

Kirsten Jensen, borgmester i Hillerød

playMillioner til cykelprojekt ved kommende station og supersygehus

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere