10 dyreste villaveje: Én sølle kvadratmeter koster en chefløn

Ni af Danmarks ti dyreste villaveje ligger i én og samme bydel. Her kan du se listen.

Billede fra Hambros Allé i Hellerup, der er en af Danmarks dyreste villaveje. Her er det nr 32, hvor Anni Fønsby og Erik Damgaard tidligere boede. Foto: Mads Nissen Ritzau/Scanpix

Drømmer du om et nyt hus, drømmer du sikkert også om et bestemt sted i landet, et bestemt lokalområde, distrikt eller en bydel. Måske har du sågar også ønsker til, om dit nye hjem skal ligge øst eller vest for handelsstrøget eller nord eller syd for skoven. 

Men det er nok i de færreste tilfælde, at det er selve gaden, der kommer til at spille den helt afgørende rolle i boligsøgningen. 

Og dog. 

For med mindre dit boligbudget hører til i den virkelig høje ende - er der nogle gader, der er lukket land for almindelige pengepunge. 

En helt ny opgørelse fra boligsiden Boliga viser nemlig, at husene på landets ti dyreste veje er vurderet til kvadratmeterpriser på mellem 57.400 og 45.800 kroner. 

Læs også Liste: Her er Danmarks absolut dyreste ejendomme

Og som om det ikke var nok, hører det naturligvis også til regnestykket, at ejendomme ofte sælges til priser, der ligger over den offentlige vurdering, skriver Boliga.dk. 

Lader man de boligsøgende øjne glide ned over adresserne, der sandsynligvis er udenfor økonomisk-rækkevidde, tegner der sig hurtigt et klart billede af hvilke områder, man nok ikke skal stikke næsen op efter. 

Danmarks dyreste veje ligger nemlig alle på nær en enkelt placeret som trinnene på en stige mellem Strandvejen i Hellerup lige nord for København og Øresunds eksklusive kyst over en strækning, der blot er små to kilometer lang. 

Læs også Danmarks dyreste lejlighed ligger på Østerbro: Se den her

Dyrest er kvadratmeterne på Richelieus Alle i Hellerup, hvor ejendommene ifølge tal fra Boliga koster 57.389 kroner per kvadratmeter.

Dernæst kommer Marievej, Sigridsvej, Bengtasvej og Lemchesvej, mens vi skal helt ned på toplistens tiendeplads for at finde den eneste højdespringer i landet, der ikke ligger i Hellerup. 

Her finder man nemlig Skodsborg Strandvej - cirka ti minutter længere nordpå - og med kvadratmeterpriser på lige knap 46.000 kroner. 

Her er de dyreste gader*

  1. Hellerup, Richelieus Allé: 57.389 kr. pr. kvm
  2. Hellerup, Marievej: 54.051 kr. pr. kvm
  3. Hellerup, Sigridsvej: 51.474 kr. pr. kvm
  4. Hellerup, Bengtasvej: 51.195 kr. pr. kvm
  5. Hellerup, Lemchesvej: 50.361 kr. pr. kvm
  6. Hellerup, Hambros Allé: 48.598 kr. pr. kvm
  7. Hellerup, Høyrups Allé: 46.475 kr. pr. kvm
  8. Hellerup, A N Hansens Allé: 46.165 kr. pr. kvm
  9. Hellerup, Maglemosevej: 45.898 kr. pr. kvm
  10. Skodsborg Strandvej: 45.894 kr. pr. kvm
*Boliga har opgjort landets dyreste veje baseret på den offentlige vurdering på veje med min. 10 boliger.

Kilde: Boliga

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik