Badmintonspillerne Freja og Julie quizzer i kinesisk: Er de klar til det store gennembrud?

02:18

Julie Dawall Jakobsen og Freja Ravn Nielsen har kurs mod badminton-stjernerne - men kan de begå sig på kinesisk, nu hvor Kina er nogle af de største badmintonfans? Video: Malte Jørstad

"Os mod verden".

Ordene er trykt i versaler på et stort banner over en af sidetribunerne i Brøndby Hallen, der i de seneste uger har dannet ramme om de danske badmintonhåbs forberedelser til turneringen Denmark Open.

Jeg ville da lyve, hvis jeg ikke sagde, at vi sigter efter kvartfinalen.

Freja Ravn Nielsen, badmintonspiller, 20 år

- Jeg og de andre unge piger skal ud og konkurrere på allerhøjeste niveau, siger single-spilleren Julie Dawall Jakobsen fra Virum.

Hun fik sin internationale debut ved Spanish Open i 2014 og har også deltaget i Denmark Open før.

Læs også Ali er verdens bedste til særlig sport

- Men det er absolut ikke tit, vi får mulighed for at spille på det her niveau og især ikke på hjemmebane, siger hun.

Denmark Open er en årlig turnering, der hvert år tiltrækker nogle af de største badminton-navne fra hele verden.

Sigter efter toppen

Det høje niveau ved turneringen er en af grundene til, at Julie Dawall Jakobsen ikke sætter næsen op efter medaljer i denne omgang.

- Det er nok ikke realistisk denne gang, for der er mange svære kampe på vejen. Men målet med karrieren er helt sikkert at være med i toppen af Danmark, vinde medaljer og på længere sigt være med ved de Olympiske Lege, siger hun.

Læs også Lokal fodboldklub modtager international hæder og kåres som Europas bedste

Samme toner lyder fra 20-årige Freja Ravn Nielsen fra Dragør, der stiller op i double-kategorien.

- Min double-makker og jeg har senest vundet nogle store turneringer i Europa, så jeg synes, vi er godt på vej. Målet er helt klart at blive blandt de bedste i verden, siger Freja Ravn Nielsen.

- Ved Denmark Open skal vi først og fremmest få spillet noget god badminton og få det til at lykkes på banen. Jeg ville da lyve, hvis jeg ikke sagde, at vi sigter efter kvartfinalen og håber på at spille mod verdens nummer ét, som er et par fra Japan, tilføjer hun.

Badmintonsporten har især et stort publikum i asiatiske lande som Kina. Derfor har TV 2 Lorry inviteret de to kvinder til at deltage i en quiz om at genkende kinesiske ord. Se hvordan det går i videoen i toppen af artiklen.

Læs også Lars er Danmarks bedste til at huske