Nordsjælland: Motorvej eller station

Transportminister Hans-Christian Schmidt skabte i fredags tvivl om muligheden for en motorvej i Nordsjælland med sin udmelding i TV 2 Lorry.

00:34

Foto: TV 2 Lorry

1 af 2

Her sagde ministeren at der er lavet "et økonomisk kasseeftersyn", og det har fået Region Hovedstadens formand for regionsrådets udvalg for trafik og miljø, Jens Mandrup, SF, til at tvivle på at der kommer en motorvej.

- Vi så gerne, at der kom en udmelding fra transportministeren og partiernes trafikordførere om projektet. Hillerød Station er landets 10. største målt på passagertal, hvilket giver et enormt pres. Og med det ny hospital er der behov for at få Nordsjælland bundet sammen. Tiden er ved at være inde til en beslutning, hvis man skal nå det, inden hospitalet står klar. Men tilsyneladende vil transportministeren hellere bygge motorveje i Jylland, siger han til Frederiksborg Amts Avis i dag.

Region Hovedstaden er meget opmærksom på transportministerens udmelding - der skal snart tages en beslutning om, hvorvidt der skal investeres et trecifret millionbeløb i Hillerød Station. En opgradering der kan sikre togbetjening af det kommende supersygehus fra hele Nordsjælland - og samtidig bane vej for fem minutters drift for S-togene mellem Hillerød og København.

Selv om folketingskandidater fra både højre og venstre før valget stod i kø for at støtte flere motorvejsprojekter i Nordsjælland, så tegner fremtiden altså ikke særligt lyst for forlængelserne af motorvejene til Hillerød og Frederikssund.

Men en række nordsjællandske borgmestre kæmper stadig for at få forlænget motorvejene. Partierne i kredsen bag det seneste trafikforlig mødes i efteråret.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik