Alligevel ingen motorveje til Nordsjælland

Efter regeringen kasseeftersyn er planerne om en udvidelse af Hillerød-motorvejen og en færdiggørelse af Frederikssund-motorvejen taget af bordet. Løftebrud, lyder det nu.

Foto: TV 2 Lorry

Hillerød-motorvejen går ikke hele vejen til Hillerød og Frederikssund-motorvejen er heller ikke færdig, og sådan bliver det ved med at være, for regeringens kasseeftersyn efterlader ingen penge til Nordsjællandske motorveje.

Venstreborgmester i Gribskov Kim Valentin retter en hård kritik af Venstre-regeringen for at have skrinlagt planerne om en udvidelse af Hillerødmotorvejen.

- Det er et løftebrud over for vælgerne i Nordsjælland, hvis regeringen nu begraver planerne om at udvide Hillerød-motorvejen.

Det konstaterer Gribskovs borgmester Kim Valentin, som retter en hård kritik af partifælle og transportminister Hans Christian Schmidt.

- For vælgerne vil det her opleves som et løftebrud, kort og godt. Jeg vil meget advare regeringen mod at vælge den kurs, siger Kim Valentin.

Kassen er tom

Før valget lovede flere toneangivende politikere, heriblandt Venstres nuværende finansminister Claus Hjort Frederiksen, at der skulle findes penge til at udvide Hillerød-motorvejen og gøre Frederikssund-motorvejen færdig.

Men så fulgte det såkaldte regeringsgrundlag, hvor motorvejene ikke blev nævnt, og i går kom så udmeldingen fra transportministeren om, at regeringens kasseftersyn har betydet, at der ikke længere er penge til de nordsjællandske motorveje.

- Ud over at bedrage vælgerne, så er det faktisk en rigtig dårlig idé for hele samfundet at skrotte planerne om at udbygge de to motorveje. Det er dokumenteret, at investeringerne i de to motorveje tjener sig selv ind og faktisk bliver en god forretning for alle skatteborgere, siger borgmesteren i Gribskov.

Motorveje er god investering

Han henviser til en rapport fra årsskiftet lavet af COWI. Rapporten dokumenterer, at det koster 2,8 mia. kroner at færdiggøre Frederikssund-motorvejen, men at investeringen giver samfundet 4,6 mia. kroner tilbage - bl.a. fordi bilisterne slipper for at holde i kø.

For Hillerød-motorvejen viser rapporten, at en udvidelse af motorvejen giver statskassen en gevinst på 1,5 mia. kroner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik