Tivoli bygger ny 45 meter høj forlystelse

En ny forlystelse ved navn FatamoRgana afløser den vilde forlystelse"Dragen" til foråret. Tårnet byder både på sjov for vilde vovehalse og for familier.

01:49

Foto: Grafik Tivoli

1 af 2

De har travlt i Tivoli lige nu. Inden d. 6. april skal der bygges en ny forlystelse. Et vartegn for Tivoli og et nyt element i Københavns skyline.

FatamoRganahedder den 50 millioner dyre forlystelse, der i øvrigt vil gøre området over for Glyptoteket op til 0,8 dB mere støjsvag.

Det er et nyt 45 meter højt tårn, der er specialdesignet til Tivoli og som den første forlystelse i Danmark bliver Fatamorgana en "3-i-1-forlystelse".

I bunden er der radiobiler til de små børn. Og de fire arme, der drejer rundt om midter-tårnet er parvis forskellige. I to af dem drejes publikum rundt med 2,5 G?s kraft og i de to andre sidder man i gondoler, der gynger mere stille og behageligt. Alt sammen 30 meter over gade-niveau.

"Dragen" nedlægges på grund af alder, siger Torben Plank, pressechef i Tivoli. Og vi er en forlystelsespark, der tænker på familien. Her er FatamoRgana ideel. Der er noget for alle. Og så kan vi ikke bygge ud, men op, siger han til TV 2 Lorry.

Den nye forlystelse bliver en del af en samlet investering på 50 millioner kr. i forlystelsesområdet Orienten, hvor bl.a. "Det gyldne Tårn" og "Dæmonen" ligger. Med en totalhøjde på 45 meter vil forlystelsen kunne blive et nyt element i Tivolis og Københavns skyline.

Se her over hvordan det så ud da første del af tårnet blev løftet på plads.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?