Jul hos beredskabet: Brandmændene håber på en stille aften

Jul på brandstationen er en afslappet affære med fællesspisning, spinning, klassiske julefilm og til tider en udrykning til et brændende juletræ.

Man kunne godt tro, at levende lys kombineret med tøre juledekorationer ville føre til en travl aften for hovedstadens brandmænd, når de passer tjansen juleaften på hovedbrandstationen bag Københavns Rådhus. 

Men faktisk er den 24. december ikke specielt travl, lyder det fra operationschef og indsatsleder Tim Ole Simonsen. 

En lille smule julehygge kan det altså godt blive til for de mænd, der trofast passer vagten, mens vi andre spiser juleand og flæskesteg. 

- Der er selvfølgelig brande, som opstår som følge af julen. Det kan være ild i juletræet eller juledekorationerne. Men til tider har vi slet ikke nogen, fortæller han glad. 

Dagen forløber dog lidt som alle andre dage.

Brandmændene arbejder 24 timer ad gangen, så vagten går normalt med at lave mad, træne, slappe af i tv-stuen eller lave brandøvelser, forklarer han. 

- Men man er jo på arbejde, så det er jo ikke sådan en fuld juleaften. Brandfolkene danser ikke om juletræet med hinanden, siger han. 

 

- Det er typisk, at noget af ens familie kigger forbi i løbet af eftermiddagen, særligt hvis man har små børn. Så er der lavet æbleskiver og saftevand, og så kan man lige få lidt julehygge med sin familie, selvom man ikke er sammen med dem på selve aftenen, fortæller han. 

Men når der rigtig skal hygges juleaften, bliver der afholdt fælles spinningtime på brandstationen. Der skal jo trænes hårdt for at være en rigtig brandmand, og juleaften er ingen undtagelse. Der er derimod mere tid til træning.

Jul på jobbet

- Det er en dag, hvor vi ikke planlægger så mange andre øvelsesaktiviteter, men så kan man bruge lidt ekstra tid på noget træning, inden man skal over og smæske sig i julemad, siger Tim Ole Simonsen og smiler.

Også plads til pynt på en mandearbejdsplads

Selvom der er både er guirlande og julekugler i garagen, er pynten ikke sådan til at prale med på resten af brandstationen, da TV 2 Lorry kigger forbi. 

- Det er jo en mandarbejdsplads, og det er ikke sådan, at vi overdynger det med juleguirlander og sådan noget, fortæller Tim Ole Simonsen. 

Hovedstadens Beredskab har et plastikjuletræ, men det er ikke på grund af brandsikkerheden. Ilden kan sagtens få fat i det, understreger operationschefen. 
Hovedstadens Beredskab har et plastikjuletræ, men det er ikke på grund af brandsikkerheden. Ilden kan sagtens få fat i det, understreger operationschefen. 
Foto: Frederik Alexander Vording - TV2 Lorry

Han viser dog TV 2 Lorry et plastikjuletræ, der skaber lidt julestemning. 

Har de et plastikjuletræ på grund af brandsikkerheden, kunne man så tænke? Men nej, lyder det korte svar fra Tim:

- Jeg tænker, det er rengøringsvenligt, så det ikke drysser for mange nåle. Jeg tror ikke, det her er mere brandsikkert end et nåletræ. Tværtimod, siger han glad.

Undgå besøg fra brandvæsenet juleaften

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

politi

Mor er anholdt for at bortføre niårig pige fra Bagsværd

mette frederiksen dukke afbrændt

playFire personer mistænkes for afbrænding af statsministerdukke

Politibil nat

Politiet lukker fest og sigter 31 personer

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere