Sådan hjælper du hjemløse i kulden: Her kan du donere tøj

Kulden er over os, og det kan få livsfarlige konsekvenser for dem, som ikke har noget hjem. Herberger efterspørger soveposer og varme vinterjakker.

Den bidende kulde kan mere end bare at bide. Den kan være dødbringende for dem, som ikke kan trække indendørs om natten.

Men det er desværre ikke alle hjemløse, der kommer i ly for vinteren. Heldigvis er den gode nyhed, at man kan gøre noget for at sikre, at den sibirske kulde ikke tager liv denne vinter.

- Vi har brug for soveposer, der kan holde til frostgrader og nogle vinterjakker, siger Bo Heide-Jørgensen, der er gadechef i Projekt UDENFOR, der arbejder for at forbedre forholdene for hjemløse, og fortsætter:

- Det er meget sværere for os at gøre vores arbejde, fordi de hjemløse er meget mere pressede. De får sovet mindre, og de er sværere at komme i kontakt med, fordi det er så koldt. De tænker kun på overlevelse. De ting, vi gør, er meget mere akutte i forhold til, hvordan vi kommer gennem den her uge på bedste vis.

De seneste tal fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd viser, at 49 procent af alle hjemløse i Danmark befinder sig i TV 2 Lorrys sendeområde.

En af dem er Stig Dahl Jørgensen, der har været hjemløs i 11 vintre. Han er en af de heldige, der har ly for vind og vejr.

- Det gælder om at komme ind og finde et sted, hvor der er læ for vinden, og hvor der er tørvejr. Nu er jeg så meget heldig, at jeg har en båd til en krone. Den ligger nede ved Holmen. Der overnatter jeg. Så jeg har både læ og tørvejr, siger han.

Hvis man har lyst til at hjælpe, men ikke ved hvordan, har vi udarbejdet et lille overblik over, hvordan hjælpen bedst er givet ud. 

Det kan du gøre

Man kan aflevere soveposer, liggeunderlag, ski-undertøj, uldsokker, vinterstøvler eller andet varmt påklædning, som dem uden hjem skal iføre sig, når kropsvarmen ikke er tilstrækkelig.

De varme genstande kan oftest afleveres på de lokale herberg.

Længere nede i artiklen har vi samlet en liste over de herberg, der tager imod tøj. På Københavns Kommunes hjemmeside kan du læse mere.

Har man ikke så meget tøj at videregive, kan man også hjælpe med at give sin tid. Herberget Grace KBH har nemlig i høj grad brug for din hjælp, for at sikre at værestedet har natåbent i de kommende dage. Hvis du har tid til at give en hånd, kan du læse mere om projektet her.

HER KAN DU AFLEVERE VARMT TØJ TIL HJEMLØSE

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere