Istølt: Pigerne fra Helsinge er hjemme igen

Det blev ikke til medaljer denne gang, men pigerne siger i dag at de og og deres islandske heste gjorde det godt ved konkurrencen i Istølt i går.

Foto: TV 2 Lorry

- Vi er meget trætte. Vi har kørt hele natten og kom først hjem i morges, siger Amalie Møller- San Pedro til TV 2 Lorry.

Amalie Møller-San Pedro og Alberte Møller-San Pedro fra Helsinge repræsenterede regionen ved Istølt i Frederikshavn.

-Det blev ikke til nogle medaljer denne gang. Min søsters unge hest blev noget trykket af stemningen og de mange mennesker og heste ved den store begivenhed, men klarede sig godt, siger Amalie Møller- San Pedro i dag. Hendes egen hest, der er lidt ældre og mere erfaren tog det store opbud mere roligt, siger hun.

Se: Topkonkurrence i Istølt

Alberte og Amalie havde hver sin hest med til Istølt-konkurrencen i Frederikshavn, der blev transmitteret direkte på vores kanal Lorry+ i går aftes.

- Nu ved vi hvad det handler om og tager vi op og giver dem kamp næste år, siger Amalie Møller-San Pedro i dag til middag.

Danmarks største topkonkurrence i istølt løb af stablen lørdag aften, og nogle af landets dygtigste ryttere deltog. Istølt er islandske heste, der "tølter" på is.

Tølt er en  gangart, som er kendetegnet for islandske heste. Her har hesten skiftevis et og to ben på jorden. Resultatet er en meget jævn og behagelig gangart for rytteren. Tölt kan være langsom som skridt og hurtig som trav, og det er ikke alle islandske heste der mestrer gangarten.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik