Vanvid: Så mange tusind timer holder en taxa i kø

Det har krævet en rigtig god tålmodighed at være taxachauffør med ture fra Københavns Lufthavn. 660.000 timer om året spilder chaufførerne på at holde i kø. Det skal et nyt system gøre op med.

Taxierne venter i dag i gennemsnit 42 minutter på en tur i Københavns Lufthavn.

Ambitionen er, at ventetiden mindst halveres, så den bliver maksimalt 20 minutter i gennemsnit. Det vil spare chaufførerne for ca. 330.000 timer i kø årligt og miljøbelastningen vil blive reduceret betydeligt. Skriver Københavns Lufthavne i en pressemeddelelse.

DanTaxi og 4x48 TaxiNord, der tilsammen råder over knap 950 taxier i Storkøbenhavn, har som de første indgået en aftale med CPH om at etablere et Taxi Management System i Københavns Lufthavn.

Målet med systemet er at skabe bedre service og langt færre køer. Helt konkret betyder systemet, at der indføres et servicekoncept, der giver incitamenter for taxierne til at levere konstant høj service for at give passagererne en endnu bedre rejseoplevelse.

Taxi Management Systemet skal drives efter et "hvile i sig selv"-princip, det vil sige at taxiselskaberne kun betaler for de omkostninger, der er forbundet med etablering og drift af systemet.

- Vi har været meget optaget af prisen på systemet, og Københavns Lufthavn har strakt sig langt i forhold til vores krav om at få prisen så langt ned som muligt. Den aftale vi nu indgår, er prismæssigt fornuftig og jeg er tilfreds med, at der både er indført en bonusordning og at økonomien bliver underlagt uafhængig revision, siger adm. direktør i DanTaxi, John Lindbom.

Kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavn, Henrik Peter Jørgensen, ser frem til at give taxierne bedre forhold, og satser på at systemet kan træde i kraft fra medio juli.

- Vi har lagt en klar plan for, hvordan Københavns Lufthavn skal vokse til at kunne håndtere 40 mio. passagerer om året i løbet af de kommende årtier, dvs. 15 mio. flere passagerer end i dag. Den vækst betyder, at der bliver behov for flere taxiture og dermed skal der også være plads til flere taxier. Den nye aftale sikrer, at vi hele tiden har plads til det nødvendige antal taxier," siger kommunikationsdirektør Henrik Peter Jørgensen.