Tyveri og hærværk rammer handicappede

De sidste tre måneder er tyve elkøretøjer enten blevet stjålet eller udsat for hærværk i Ishøj. Tyveri og hærværk gør det umuligt for de handicappede borgere at komme ud.

Særligt hårdt er hærværkene og tyverierne gået ud over en enkelt hjerneskadet borger, der er afhængig af sit elkøretøj for at kunne komme ud. Hele seks gange på halvanden måned har han enten fået sit elkøretøj stjålet eller fået det udsat for hærværk.

- Det er selvfølgelig frygteligt for den borger, fordi han i perioder slet ikke kan forlade sit hjem. Tyveriet og hærværket er i høj grad gået ud over yngre og meget handicappede borgere, som er dybt afhængige af deres køretøj, siger Bettina Berg, som er områdeleder i Ishøj Kommune, til sn.dk.

Tyverierne og hærværkene er primært sket i Ågården og Østergården.

Ishøj Kommune er i gang med at se på, hvordan de kan mindske antallet af tyverier og hærværkstilfælde i fremtiden.

- Vi har indledt et samarbejde med politiet og gadeplansmedarbejderne nu. Vi kigger på forskellige løsningsmuligheder, siger Bettina Berg.

I 2014 brugte Ishøj Kommune dobbelt så mange penge på elkøretøjer sammenlignet med 2013. En stor del af denne stigning skyldes tyveri og hærværk. For det er kommunen, der skal betale omkostningerne ved tyveri og hærværk på køretøjerne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Retten i Helsingør

15-årig dreng fængslet for voldtægt i Nordsjælland

618602-311

Politiet undersøger mistænkelig brand ved rockerborg

politi

Mor er anholdt for at bortføre niårig pige fra Bagsværd

Neon Hovedbanegården

Alarm afblæst: Hovedbanegården blev evakueret

Ishøj

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere