Svømmehal fylder 40 år: Otte millioner har været i bassinet

Den 26. februar 1978 slog Ishøj Svømmehal første gang dørene op. I dag blev jubilæet fejret til det helt store plask.

Der er løbet meget vand gennem bassinet, siden Ishøj Svømmehal åbnede op for 40 år siden. I dag er jubilæet blevet markeret med både gratis morgenmad, musik fra 70'erne i højttalerne og en udstilling med historiske fotos af svømmehallen.

Over otte millioner gæster har taget en dukkert i et af bassinerne siden 1978, men på trods af den fremskredne alder er der grundlag for mange flere jubilæer for svømmehallen i fremtiden.

Sidste år afsluttede man nemlig en omfattende renovering med blandt andet udskiftning af klinker i bassinerne, en ny rustjebane, en forhindringsbane og et nyt vandbehandlingssysstem, der lever op til de seneste miljøkrav.

- Den er jo lige blevet renoveret for 40 millioner. Vi har gjort den mere børnevenlig i forhold til, hvordan den var før i tiden. Det kan vi godt mærke, for der kommer rigtig mange familier herind, siger Ishøj Svømmehals teamleder Ralf Løber til TV 2 Lorry.

Så den er 40, men hverken fed eller færdig?

- Overhovedet ikke. Den er helt tiptop, siger teamlederen med et stort smil. 

Ishøj Svømmehal efter den ni måneder lange renovering i 2016 og 2017.
Ishøj Svømmehal efter den ni måneder lange renovering i 2016 og 2017.
Foto: Ishøj Svømmehal

Svømmehalskulturen har ændret sig

Ishøj Svømmehal er en af de få svømmehaller i hovedstadsområdet, der kan bryste sig af et 50-meter-bassin, der alle år har tiltrukket elitesvømmere til svømmehallen, der ligger klods op af Ishøj By Center som et centralt samlingspunkt i byen.

Med så mange år på bagen kan man af de årlige besøgstal for Ishøj Svømmehal også aflæse et par interessante tendenser over samfundsudviklingen.

quote Det er jo et helt andet klientel, der kommer her nu efter alle de år.

Ralf Løber, teamleder, Ishøj Svømmehal

Flere ældre rører sig, og antallet af badende pensionister var således sidste år oppe på 31.549, mod bare otte besøgende pensionister ved åbningen. I samme periode er antallet morgenbadere steget fra 1.438 til sidste år 8.175. Svømmehallens teamleder har også selv bemærket et par andre ændringer over dens levetid.

- Det er jo et helt andet klientel, der kommer her nu efter alle de år. Vi har fået mange flere forskellige nationaliteter i Ishøj. Det gør jo selvfølgelig, at vi har mange forskellige kulturer her, som vi også skal tage hensyn til.

- Samtidig er vi blevet mere blufærdige i løbet af årene. Så vi har lidt svært ved at opdrage vores kunder til at gå i bad, og særligt det med at smide underbukser og badetøj, kniber det med. Men efter renoveringen har vi prøvet at gøre endnu bedre opmærksom på det, siger Ralf Løber.

En tur i Ishøj Svømmehal kan købes for 40 kroner for voksne, 20 kroner for børn op til 15 år og en 50'er for to voksne med op til tre børn på en familiebillet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Ishøj

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere