Støttegrupper for udsatte unge bliver slået sammen

Den 1. februar 2018 bliver tre forskellige organisationer, der hjælper sårbare unge, slået sammen i Ishøj. Målet er at samle kompetencer.

Foto: Torben Christensen / Scanpix

Hvis du i disse dage bevæger dig forbi Ishøj Søvej 1 ved Strandgårdsskolen i Ishøj, kan du ikke undgå at se en masse byggeaktivitet. 

vi samler de skarpeste kompetencer i kommunen, når det handler om at hjælpe og støtte psykisk sårbare unge videre i livet

Merete Amdisen, formand for Ishøj Socialudvalg

Og det er der god grund til.

De tre støttende tilbud til sårbare unge i kommunen 'Ung på vej', 'Pitstop' og 'Ungegruppen' skal nemlig flytte sammen netop der. 

Det nye samlingspunkt kommer til at hedde Søstedet og er lige nu ved at blive totalrenoveret. 

Læs også Albertslund bliver større: Snupper en bid af nabokommunen

Det er en politisk beslutning at samle de tre tilbud. Formålet er at knytte grupperne tættere sammen og højne kvaliteten af deres hjælp og rådgivning til de unge. 

- Én af fordelene ved at samle de tre tilbud på Søstedet er, at vi dermed samler de skarpeste kompetencer i kommunen, når det handler om at hjælpe og støtte psykisk sårbare unge videre i livet, hvad enten det handler om at blive uddannelsesparat, stoppe med at ryge hash og tage stoffer eller hjælpe psykisk sårbare med at finde fodfæste i livet, forklarer Merete Amdisen, Soc.dem., der er formand for Ishøj Socialudvalg, i en pressemeddelelse.

På kryds og tværs af tilbud

Det er vurderet, at mange af de unge har brug for hjælp på kryds og tværs af de forskellige tilbud, hvilket vil blive en helt naturlig del af processen fremadrettet, når det hele er samlet ét sted, 

Brugerne af tilbuddene har ønsket, at stedet kommer til at ose af hygge, liv, tryghed og venlig stemning, så der bliver arbejdet på højtryk lige nu for at få det hele klar til d. 1 februar. 

De tre tilbud for sårbare unge

  • 'Ung på vej' er et beskæftigelsesrettet tilbud til unge fra 18 år, som ønsker at blive klar til at komme i uddannelse eller arbejde.
  • 'Pitstop' er et behandlingstilbud til unge fra 13 år og voksne, som ønsker at lave en forandring fra hash og andre stoffer.
  • 'Ungegruppen' er et tilbud for unge psykisk sårbare, hvor der arbejdes med at mindske social isolation og angst samt styrke sociale kompetencer.

Læs også Politiet efter stor spritkontrol: "Det er bemærkelsesværdigt"

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik