Skoleelevers undervisning går helt i fisk

En flok folkeskoleelever fra Ishøj flytter undervisningen ud i virkeligheden, hvor kommunen samtidig får en hjælpende hånd.

Tavleundervisningen var tirsdag afløst af vaders og fiskegrej for en håndfuld skoleelever fra Ishøj.

På den lokale Strandgårdskolen har man nemlig fokus på at inddrage det omkringliggende samfund i undervisningen.

Så da Ishøj Kommune alligevel skulle have biologer ud for at undersøge fiskebestanden i Store Vejleå, hjalp eleverne til med at indfange, registrere og måle fiskenes størrelser.

Og som de siger i fiskereklamerne, var det slet ikke så ringe endda.

- Det har været sjovt, og vi har hygget os rigtig meget alle sammen. Vi har lært noget om de forskellige fiskearter, deres forsvarsmekanismer og alle mulige andre ting, siger Malik Kara, der går i 6. klasse på Strandgårdskolen, og som foretrækker undervisningen i det fri frem for klasselokalet:

- Det er sjovere at være her, fordi vi laver noget fysisk og ikke bare sidder stille og har matematik eller skriver. Det er mere spændende at være herude, siger han.

Se TV 2 Lorrys indslag om sagen her - artiklen fortsætter under videoen.

 

Store Vejleå har det godt

Ved hjælp af elektrofiskeri blev fiskene lokket frem fra deres gemmesteder, så de kunne artsbestemmes og måles. Og der kom både skaller, aborrer og suder i nettet.

- Der har været mange fisk. På 50 meter har der rundt regnet været 1.000 skaller. De største har været lige over 30 centimeter. Med så mange fisk og også gamle fisk er det et glimrende resultat for et vandløb som Store Vejleå. Så vi er meget tilfredse, lyder dommen fra Per Gørtz, biolog ved Fiskeøkologisk Laboratorium.

Han og kollegaen var glade for dagens ekstra hjælpende hænder fra Strandgårdskolen.

- Det er jo fantastisk at have sådan et team omkring sig. Drengene har virkelig gået til hånde. I starten syntes de, fiskene var lidt slimede og ulækre, men nu er de nærmest ikke til at drive væk fra vandløbet og fra fiskene, fortæller Per Gørtz.

Når fiskene var blevet registreret, kunne de igen sættes ud i åen og svømme videre.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik