Politi efterlyste 18-årig udviklingshæmmet: Nu er han hjemme igen

En 18-årig udviklingshæmmet mand har været efterlyst hos politiet siden klokken 12 torsdag. Nu spørger politiet om hjælp til at finde ham.

Politiet er rykket ud til Grønnevangsskolen i Hillerød på grund af en røgbombe. Foto: Ida Marie Odgaard

Opdatering klokken 22.13: Lasse er hjemvendt til sin bopæl i god behold. Det oplyser Københavns Vestegns Politi på Twitter. TV 2 Lorry har derfor fjernet billedet af Lasse.

Omkring klokken 12 torsdag middag forlod en 18-årig udviklingshæmmet mand sin bopæl på institutionen Thorshøjgård, der ligger på Pedersbovej i Ishøj.

Siden er han ikke dukket op igen, og det fik hurtigt Københavns Vestegns Politi til at reagere.

- Vi har haft en efterlysning ude hos DSB og Movia, siden han gik, men det har ikke givet noget resultat, siger vagtchef Brian Holm fra Københavns Vestegns Politi, der derfor forklarer, at man har brug for offentligheden hjælp til at finde ham.

Politiet efterlyser derfor den unge mand, Lasse, gennem medierne. Problemet er, at man ikke har nogen idé om, hvor han kan være gået hen. 

Læs også Politiet advarer: Lad vær med at råbe ”ost” på Christiania

Ifølge Københavns Vestegns Politi er Lasse "godt gående", og derfor kan han være kommet vidt omkring.

- Lasse kan normalt godt lide at være der (på institutionen, red.), men engang imellem, når han bliver vred, kan han godt finde på at gå sin vej, siger Brian Holm til TV 2 Lorry.

Ifølge vagtchefen er frygten ikke, at der skal ske Lasse noget. Men da han er udviklingshæmmet, vil politiet gerne finde ham.

Efterlysning af Lasse

  • Den 18-årige Lasse er udviklingshæmmet og er gået fra hjemmet i Ishøj ved 12 tiden.
  • 190 cm høj
  • Spinkel af bygning
  • Iført grå t-shirt.
  • Han er godt gående og kan være nået vidt omkring
  • Politiet frygter, at han ikke kan finde hjem.
Kilde: Københavns Vestegns Politi

- Vi har ingen idé om, at der skulle være sket Lasse noget, men vi er ikke så glade for, at han går rundt hele natten alene.

- Hvis han ikke bliver fundet indenfor den næste tid, må vi gå endnu bredere ud. Vi ville gerne have, at han havde en mobiltelefon på sig, men det har han desværre ikke - så vi kan ikke få fat på ham, siger Brian Holm. 

Læs også Fortov brast sammen og efterlod kæmpe hul

Politiet har ingen idé om, hvor Lasse kan befinde sig nu - og derfor er appellen til offentligheden allerede nu ganske bred.

- Vi aner ikke, hvor vi skal efter ham, siger Brian Holm, der samtidig forsikrer, at Lasse ikke er farlig på nogen måde.

- Man kan sagtens tale med ham, så hvis man møder ham, kan man roligt gå hen til ham og tale med ham, før man ringer 114, siger vagtchefen til TV 2 Lorry.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik