Nu er det nok! Borgmester vil bekæmpe populært gaderæs

På lørdag begynder sæsonen for det populære biltræf "Striben" i Ishøj, hvor tusindvis af entusiaster deltager. Men borgmesteren kæmper med næb og klør mod projektet.

Sidste år deltog omkring 5.000 mennesker og i år forventes interessen for Danmarks måske største biltræf at stige yderligere.

Striben er en tilbagevendende serie af arrangementer i løbet af weekenddagene i sommerperioden, hvor bilinteresserede mødes.

Men i Ishøj ønsker borgmesteren ikke at bakke op om arrangementet, der ifølge ham ikke bare er en gruppe bilentusiatster, der mødes. Der bliver nemlig også kørt gaderæs.

Derfor har kommunen inden på lørdag været ude i det område nær Industridalen, hvor arrangementet normalt holder til, for at sætte knap 100 store betonklodser op omkring en større parkeringsplads. På den måde er der blevet spærret for, at parkeringspladsen kan bruges af de mange tusinde deltagere.

-  Det er et kæmpe problem for mange af vores borgere, at det her arrangement finder sted. Derfor forsøger vi i samarbejde med politiet at lave nogle begrænsninger, siger Ishøjs Socialdemokratiske borgmester Ole Bjørstorp, 

- Vi kan ikke forhindre arrangementet, for det er ikke i sig selv ulovligt at køre bil. Men jeg mener ikke, at vores veje skal bruges til at køre ræs på. Det må de finde nogle andre steder på nogle lukkede baner at gøre, siger borgmesteren.

Københavns Vestegns Politi forventes også at være til stede med hjælpe fra andre politikredse ved arrangementet, hvor der tidligere er blevet uddelt bøder og frataget kørekort.

- Vi har tidligere set, at Striben lukker veje af og holder andre bilister tilbage, mens ræset køres på Stationsvej. Og det er altså ulovligt. Men politiet skal møde talstærkt op for at få lukket ned for det, siger Ole Bjørstorp.

Udvikling ærgrer arrangørerne

På Facebook-begivendheden Striben Ishøj sæsonstart 2019 har tusindvis af bilentusiaster tilkendegivet deres interesse for arrangementet på lørdag, og flere har heller ikke tænkt sig at give op, selvom kommunen har forsøgt at minimere parkeringsmulighederne for de mange biler og mad- og souvenierboder.

 
 
 
 
 
 

Selv skriver arrangørerne af eventet til en af de mange bekymrede bilentusiaster: "Der er fuldt styr på det, træf bliver afholdt som planlagt."

TV 2 Lorry har også været i kontakt med en af deltagerne, der ærgrer sig over, at kommunen ikke vil bakke op omkring arrangementet, der ifølge ham ikke har noget at gøre med det ulovlige gaderæs.

- Vi er kede af, at kommunen kæmper i mod Striben, for vi er bare en lille gruppe mennesker, der har en fest med det, vi deler interesse omkring - nemlig biler, siger Jesper, der er en af de deltagende bilentusiaster.

- Vi har ikke noget at gøre med dte ulovlige gaderæs, der bliver kørt på Stationsvej. Og det er en politiopgave at stoppe det, hvis det finder sted. Men vores træf har ikke noget at gøre med, hvordan folk kommer til og fra området, hvor vi mødes.

Borgmesteren fortsætter kampen

Ifølge Jesper har man gennem Facebook forsøgt at få kommunen med indover arrangementet som arrangør - men uden held.

- Vi er bare en fredelig facebookside og nogle drenge der elsker biler. Vi føler, vi bliver behandlet som bandekriminelle, og det er vi kede af. 

Dog vil begivendheden stadig blive afholdt, selvom kommunen ikke vil hjælpe til.

- Vi er ærgerlige over udviklingen, for behovet og passionen er så stor. Vi er ikke en flok unge bøller, men alt fra unge til familier og ældre borgere.

Borgmester Ole Bjørstorp forventer heller ikke, at arrangementet på lørdag bliver aflyst. Men han håber, at man med den store kommunale indsats i mod det kan være med til at få lukket ned for Striben i fremtiden.

- Mit håb er, at det ikke bliver så stort i omfang, som det blev sidste år. Hvis vi fra myndighedernes side lukker mere og mere ned, kan vi håbe på, at arrangørerne finder et andet sted. Det er en uskik, der er kommet i stand, og selvom Stationsvej i Ishøj måske for nogle minder om en motorvej, så skal den ikke bruges til motorløb. 

- Jo tættere, vi kan komme på at få minimeret det, jo bedre. Vi kan ikke bakke op om, at der krøres Formel 1 løb i Ishøj, for det minder det nærmest om med de hastigheder, siger Ole Bjørstorp.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

20171126-113538-l-1000x672we.jpg

Borgmester går af – her er hans nye job

vote-helsignoer.jpg

Kommunalvalget i Helsingør bliver en gyser

ond kø

playMiljøhensyn kan stoppe motorvej til Hillerød - politikerne er splittede

Pernille Skipper

Se mavebilledet: Pernille Skipper venter sit andet barn til sommer

Ishøj

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere