Noma vil lære Ishøj-børn at spise vilde urter

Noma-ejer René Redzepi vil sammen med naturvejledere i Ishøj inspirere børn og voksne til at spise vild mad takket være en ny app

Der er masser af vild mad i naturen: Strandmælde, løgkarse og vild pastinak.

quote Det er en helt ny verden for mig. Jeg har været naturvejleder i Ishøj i tre år. Og nu opdager jeg at alt det, jeg har gået midt i, kan spises. Det er fantastisk og vildt spændende.

Mads Ellegaard, naturvejleder i Ishøj

Og det skal både børn og unge i Ishøj nu til at spise. Naturvejlederne i Ishøj Kommune er nemlig med i projekt Vild Mad, der netop er blevet lanceret med Noma-ejer René Redzepi i spidsen.

Med natur i 70 procent af Ishø er kommunen rig på vild mad, fortæller naturvejleder Mads Ellegaard, der har været på vild mad kursus hos René Redzepi.

Med projekt Vild Mad er der lanceret en app, som guider brugerne gennem naturens spisekammer. Der er også en hjemmeside med et særligt rum for undervisere i grundskolen og en række udflugter med trænede naturvejledere i hele landet, hvor børn og voksne kan lære mere om de vilde råvarer i naturen. 

Pas lige på. Vi træder i maden

Og det er også noget Ishøj Naturcenter vil benytte i dagligdagen, når daginstitutioner og skoler besøger centeret.

 Det er en helt ny verden for mig. Jeg har været naturvejleder i Ishøj i tre år. Og nu opdager jeg at alt det, jeg har gået midt i, kan spises. Det er fantastisk og vildt spændende, siger Mads Ellegaard. 

- Det er jo stærkt, hvis vores børn kan lære at plukke ting fra naturen på samme måde, som de plukker slik ned fra hylderne i supermarkedet. Som naturcenter vil vi gerne inspirere og danne ramme for, at vores børn får læring, forståelse og begejstring for naturen og Vild Mad-projektet bidrager med ny spændende viden, siger han. 

Også for voksne

Ishøj Naturcenter er også begyndt med Vild Mad-kurser for voksne, hvor det at samle og plukke vilde urter bliver kombineret med fælles madlavning. Her går deltagerne ture i Strandparken og samler mad ind. Hvorefter de vilde råvarer bliver tilberedt ved Havhytten på Ishøj Tange. Ishøj Naturcenter har flere kurser på vej for voksne i sen-sommeren.

Projekt Vild Mad er støttet med 8,5 millioner kroner af Nordea-fonden, og er blevet til i samarbejde med Byhøst, Friluftsrådet, Naturvejlederforeningen og Supertusch.

Appen kan downloades af alle her.

Vild mad netop nu:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

Roskilde Folkepark

Årsagen er fundet: Derfor er søerne i Folkeparken mælkede og blågrønne

imerco(3)

playHer er æggene ikke på køl: - Det er helt unødvendigt

oplevelser nat

Her er fire gratis oplevelser i nattens mulm og mørke

Genrefoto

playEndelig: Længe ventet strand åbner til sommer

Ishøj

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere